Veelgestelde vragen

Organiseren jullie ook korte workshops?

Ja dat doen we zeker. Wij organiseren korte workshops rondom specifieke thema’s. Voor meer informatie over de mogelijke onderwerpen, programma’s en kosten kunt u contact met ons opnemen via info@detaaltrainer.nl.

Geven jullie ook cultuurtrainingen?

Ja. Omdat alle trainers gewoond en gewerkt hebben in het land van de taal waarin ze lesgeven, kunnen ze veel vertellen over de cultuur en (zakelijke) omgangsvormen van het taalgebied. Cultuur en omgangsvormen zijn altijd onderdeel van de taaltraining. Cultuurtrainingen of workshops kunnen ook als apart onderwerp voor uw organisatie gegeven worden. Wij organiseren cultuurworkshops over specifieke landen/culturen en workshops Interculturele Communicatie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@detaaltrainer.nl.

Zijn de trainers van De Taaltrainer moedertaaltrainers (native speakers)?

Ja!

Met welke branches heeft De Taaltrainer ervaring?

Sales & marketing, financiële en juridische dienstverlening, transport & logistiek, HRM, techniek, IT, energie, internationale handel, im- en export, detailhandel, management, (openbaar) bestuur.
Voor onze referentielijst, met een overzicht van de bedrijven waar De Taaltrainers getraind hebben klikt u hier.

Hoe gaat de organisatie van een taaltraining?

Zodra we groen licht hebben voor het organiseren van een taaltraining voor u of voor een aantal van uw medewerkers of collega’s, plannen we intakegesprekken in. De trainer die de intakegesprekken afneemt, adviseert u over de groepsindeling (indien van toepassing), het benodigd aantal uren, de programma-onderwerpen en de planning. Dit advies wordt samen met een kostenopgaaf in een offerte toegestuurd. Zodra de offerte is goedgekeurd, kunnen we meestal binnen 2 tot 3 weken met de eerste les beginnen.

Krijg ik ook boeken?

Uw trainer bepaalt na de intake welk lesmateriaal besteld of gemaakt gaat worden. Soms zijn dat taalstudiemethodes die we bij een uitgeverij bestellen, maar vaak ook maatwerkmaterialen die de trainer maakt en samenstelt, mede op basis van de bedrijfseigen materialen die u zelf aanlevert.

Hoe kan De Taaltrainer zulke scherpe prijzen hanteren?

De Taaltrainer is een netwerkorganisatie waarin de meest ervaren en succesvolle zelfstandige taaltrainer zich verenigd hebben. De organisatie en communicatie rondom de trainingen wordt grotendeels gedaan door de trainers zelf, die met hun jarenlange ervaring en expertise zeer waardevolle gesprekspartners voor uw organisatie zijn. De Taaltrainer heeft geen eigen locaties maar werkt in-company, waardoor de overheadkosten beperkt blijven. De taaltrainers die bij De Taaltrainer werken, verdienen 30 tot 50 % meer dan bij andere taleninstituten. De klanttarieven liggen 20 tot 40 % lager dan bij andere taleninstituten.

Waarom zou ik voor De Taaltrainer kiezen?

Simpel: De Taaltrainer biedt de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding van Nederland. De beste en meest ervaren taaltrainers tegen de scherpste uurtarieven.

Wie is mijn aanspreekpunt bij De Taaltrainer?

De trainer die uw training geeft, is tijdens de training uw vaste aanspreekpunt. Wanneer u meerdere trainers en/of talen van De Taaltrainer binnen uw organisatie heeft, zijn de coördinatoren op kantoor (Marlies Wijtzes, Esther Kersten en Else Kuik) uw aanspreekpunt voor overkoepelende commerciële, inhoudelijke en organisatorische onderwerpen.

Hoe lang duurt een taaltraining?

Een gemiddelde zakelijke taalcursus duurt 30 uur: meestal 10 wekelijkse sessies van 3 uur of 15 sessies van 2 uur. Cursisten die alleen de puntjes op de i willen zetten of die aan 1 specifieke vaardigheid willen werken, hebben vaak genoeg aan 20 uur. Cursisten op beginnersniveau hebben meestal minimaal 40 tot 60 uur nodig om een goede basis te leggen.

Op welke locaties worden de talencursussen van De Taaltrainer gegeven?

In-company (dus in uw eigen bedrijf) door heel Nederland, bij De Taaltrainer in Amersfoort of op een andere locatie naar wens.

Worden de taalcursussen ook ’s avonds gegeven?

Ja, de taaltrainingen van De Taaltrainer worden ook na werktijd gegeven. Trainingen overdag leveren vaak wel meer resultaat op omdat cursisten overdag meer geconcentreerd zijn dan na een werkdag.

Hoeveel kost een taalcursus bij De Taaltrainer?

Uitgaande van de gemiddelde 30 uur:
Individuele cursus: € 2.460,-
Voor 2 cursisten samen: € 2.910,- (€ 1.455,- p.p.)
Voor 3 cursisten samen: € 3.360,- (€ 1.120,- p.p.)
Voor 4 cursisten samen: € 3.510,- (€ 878,- p.p.)
Voor 5 cursisten samen: € 3.660,- (€ 732,- p.p.)
Voor 6 cursisten samen: € 3.810,- (€ 635,- p.p.)
Voor 7 cursisten samen: € 3.960,- (€ 566,- p.p.)
Voor 8 cursisten samen: € 4.110,- (€ 514,- p.p.)
Vraag een offerte op

Welke talen geeft De Taaltrainer?

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en ook trainingen Nederlands aan Nederlanders (bijvoorbeeld foutloos spellen of beter schrijven) en cursussen Nederlands voor anderstaligen (Dutch for expats, Business Dutch, NT2). Daarnaast praktisch alle andere handelstalen op aanvraag: Chinees, Japans, Russisch, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Pools, Tsjechisch e.a.

Hoe lang duurt een intensieve training?

Afhankelijk van taal en taalniveau: 1 tot 3 weken full time. We hebben ook een aantal semi-intensieve varianten: bijvoorbeeld 5 ochtenden of middagen per week of 2 of 3 dagen per week gedurende 1 of meer weken.
Klik voor meer informatie over intensieve trainingen op de volgende link: Taalvijfdaagse.

Doen jullie ook spoedcursussen of intensieve trainingen á la ‘De Nonnetjes uit Vught’?

Ja: de taaltrainers van De Taaltrainer hebben veel ervaring met het geven van spoedcursussen. Spoedcursussen zijn vooral geschikt voor cursisten die op korte termijn in of met het buitenland gaan werken of wanneer u er de voorkeur aan geeft om werken en trainen niet te combineren.
Klik voor meer informatie over spoedcursussen op de volgende link: Taalvijfdaagse.

Hoe worden taalniveaus vastgesteld?

De taaltrainers van De Taaltrainer beoordelen taalniveaus met behulp van het schema dat door de Raad van Europa is ontwikkeld, het Common European Framework of Reference (CEF).
Bekijk de uitgebreide omschrijving van de taalniveaus >

Op welke niveaus worden de talencursussen gegeven?

Op alle, door de Raad van Europa vastgestelde taalniveaus: van beginnersniveau (niveau 0) tot vergevorderd niveau (C1/C2).
Taalniveaus

Voor wie zijn de talencursussen van De Taaltrainer bedoeld?

Voor iedereen die zijn taalvaardigheid wil verbeteren of een nieuwe taal wil leren voor zijn of haar werk.

Met welke organisaties heeft De Taaltrainer ervaring?

De taaltrainers die voor De Taaltrainer werken, hebben gemiddeld 10 tot 15 jaar ervaring met het geven van zakelijke taaltrainingen bij bedrijven en overheid. Samen hebben we voor praktisch alle grote bedrijven en overheden in Nederland gewerkt.
Voor een volledige referentielijst klikt u hier.

9,3
Score voor De Taaltrainer
na 214 ervaringen

Waarom kiezen voor de Taaltrainer?

  • Onze toptrainers maken leren leuk
  • Onderscheidend in persoonlijke aanpak
  • We nemen alle organisatie en coördinatie uit handen.

De training was goed georganiseerd. Mijn wensen kwamen aanbod en we hebben gewerkt aan haalbare leerdoelen. Mijn ervaring met de Taaltrainer is goed, mijn docent was er aardig en geduldig, ze zag goed wat ik nodig had tijdens de training.

De trainer was erg goed en deskundig. Vooral doordat ze alleen Engels praatte was ik wel gedwongen om mijn woorden en zinnen in het Engels te kiezen. Ook de lesstof was gevarieerd en afgestemd op mijn behoefte en niveau.

In Juli een cursus Duits gevolgd om mijn Duits te verbeteren. Dit om met klanten, leveranciers en machinebouwers uit Duitsland beter contact te hebben. De cursus heeft voor mij 5 dagen geduurd en ik heb mijn Duits enorm bijgespijkerd.

Een hele goede cursus kan ik wel zeggen. Van tevoren duidelijke doelen gesteld en aan gewerkt. Inhoudelijk sterk en gericht op de praktijk.

Ondanks de corona toch de workshop kunnen volgen via zoomsessies. Vooraf getwijfeld of dit wel echt zou gaan werken. Door de kleine groepjes had je evengoed persoonlijke aandacht en was het net alsof je in het lokaal zat.

Voor de training kon ik de Duitse en Nederlandse taal niet goed van elkaar onderscheiden. Nu kan ik makkelijker mijn hoofd "auf Deutsch" inschakelen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de grammaticale constructies en denkmanieren zijn duidelijk – dit helpt mij makkelijker met klanten en leveranciers te comuniceren.

Goede en gepersonaliseerde training! Goed lesmateriaal en prettige instructrice. Veel aan gehad om dit nu in de praktijk toe te passen. Trainingslocatie is ook erg aangenaam en goed te bereiken.

Agnes Roozeveld heeft mij goed geholpen door de oefening van grammatica. Met variaties in leer-materialen kan ik beter Nederlands leren. Het was moeilijk om via Skype te leren, maar Agnes gaf ons flexibiliteit via technologie zodat ik mijn oefeningen en huiswerk kan raadplegen.

Ik ben heel tevreden met de taaltraining dat ik met Ernie Kuijer gedaan heb. Zij is een excelente docent en haar methode werkt heel goed voor mij. Ik heb veel geleerd en ik voel me nu meer vertrouwd om met mensen te praten.

Eigen inbreng om de leermethode en werkvormen te kiezen die passen bij de cursist. Daarmee ontstaat er een goede balans tussen 'leren' en ook plezier beleven aan het leren. Tevens volop ruimte om praktijkcases in te brengen en daar samen aan te werken.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.