Veelgestelde vragen

Welke talen geeft De Taaltrainer?

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en ook trainingen Nederlands aan Nederlanders (bijvoorbeeld foutloos spellen of beter schrijven) en cursussen Nederlands voor anderstaligen (Dutch for expats, Business Dutch, NT2). Daarnaast praktisch alle andere handelstalen op aanvraag: Chinees, Japans, Russisch, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Pools, Tsjechisch e.a.

Op welke niveaus worden de trainingen gegeven?

Op alle, door de Raad van Europa vastgestelde taalniveaus: van beginnersniveau (niveau 0) tot vergevorderd niveau (C1/C2).

Hoe worden taalniveaus vastgesteld?

De taaltrainers van De Taaltrainer beoordelen taalniveaus met behulp van het schema dat door de Raad van Europa is ontwikkeld, het Common European Framework of Reference (CEF).
Bekijk de uitgebreide omschrijving van de taalniveaus

Met welke branches heeft De Taaltrainer ervaring?

Sales & marketing, financiële en juridische dienstverlening, transport & logistiek, HRM, techniek, IT, energie, internationale handel, im- en export, detailhandel, management, (openbaar) bestuur.
Hier vind je onze referentielijst met een overzicht van de bedrijven waar De Taaltrainers getraind hebben.

Hoe gaat de organisatie van een taaltraining?

Zodra we groen licht hebben voor het organiseren van een taaltraining voor jou of voor een aantal van je medewerkers of collega’s, plannen we intakegesprekken in. De trainer die de intakegesprekken afneemt, adviseert je over de groepsindeling (indien van toepassing), het benodigd aantal uren, de programma-onderwerpen en de planning. Dit advies wordt samen met een kostenopgaaf in een offerte toegestuurd. Zodra de offerte is goedgekeurd, kunnen we meestal binnen 2 tot 3 weken met de eerste les beginnen.

Zijn de trainers van De Taaltrainer moedertaaltrainers (native speakers)?

Ja!

Krijg ik ook (online) lesmateriaal?

De trainer bepaalt na de intake welk lesmateriaal besteld of gemaakt gaat worden. Soms zijn dat taalstudiemethodes die we bij een uitgeverij bestellen, maar vaak ook maatwerkmaterialen die de trainer maakt en samenstelt, mede op basis van de bedrijfseigen materialen die je zelf aanlevert. Tot slot is het ook mogelijk om bij taaltrainingen Duits, Nederlands (NT1) en Engels gebruik te maken van ons platform De Taaltrainer Online Leren.

Wat is De Taaltrainer Online Leren?

De Taaltrainer Online Leren (Bloomwise) is ons online platform waar honderden op maat gemaakte zakelijke oefeningen, opdrachten, tips & tricks, quizjes, games, woordenlijsten, leesopdrachten, video’s en discussies op staan.

Met dit platform combineer, verdiep en verrijk je jouw training met online oefeningen en opdrachten. Allemaal op jouw (taal)niveau en naar jouw vaardigheid en/of vakgebied gesorteerd.

Hieronder vind je de voordelen van De Taaltrainer Online Leren in een notendop:
·         24/7 bereikbaar gedurende 1 jaar
·         Via desktop én mobiel (app gratis beschikbaar via de App Store)
·         Maatwerk: gesorteerd op niveau, leervragen en vakgebied
·         Directe feedback
·         Inzicht in het leerproces
·         Leren van en met elkaar in informele setting

Ben je benieuwd naar ons online platform? Vraag hier een demo aan.

Kan ik tijdens mijn training gebruik maken van De Taaltrainer Online Leren?

Op dit moment is het voor cursisten die een taaltraining Nederlands (NT1), Engels en Duits volgen mogelijk om gebruik te maken van De Taaltrainer Online Leren.

Na de intake(s) geeft de trainer een advies over het wel of niet toevoegen van De Taaltrainer Online Leren aan de training. De trainer baseert zijn advies op de beginniveaus en leerdoelen van de cursisten.

Op welke locaties worden de talencursussen van De Taaltrainer gegeven?

We trainen bedrijfsintern door heel Nederland en op onze eigen leslocatie in Amersfoort. Online lessen vinden plaats in een virtual classroom naar keuze (Zoom, Google Meets, Skype, Teams of Webex).

Worden de taalcursussen ook ’s avonds of in het weekend gegeven?

Ja, je kunt in het weekend of na werktijd ook een taaltraining bij ons volgen. Trainingen overdag leveren vaak wel meer resultaat op, omdat cursisten overdag meer geconcentreerd zijn dan na een werkdag.

Hoe lang duurt een taaltraining?

Een gemiddelde zakelijke taalcursus duurt 30 uur. Bij een fysieke training bestaat dit meestal 10 wekelijkse sessies van 3 uur of 15 sessies van 2 uur. Bij een (volledige) online training duren de sessie 1 à 2 uur, omdat online sessies als intensiever worden ervaren.

Cursisten die alleen de puntjes op de i willen zetten of die aan 1 specifieke vaardigheid willen werken, hebben vaak genoeg aan 20 uur.

Cursisten op beginnersniveau hebben meestal minimaal 40 tot 60 uur nodig om een goede basis te leggen.

Zijn er vaste startmomenten voor de trainingen?

Alleen onze open groepstrainingen starten op vaste startmomenten.
Alle andere trainingen starten het hele jaar door en hebben geen vaste startdata. Je kunt je planningsvoorkeuren aan ons doorgeven. Gemiddeld hebben we tot 2 weken voorbereidingstijd nodig, maar sneller starten is vaak ook mogelijk.

Is er een vaste lesplanning?

Nee. De planning van de training maken we aan de hand van je leerdoelen, beschikbare tijd en budget. We adviseren minimaal 1 wekelijkse face-to-face les (virtual of op locatie) met je trainer. De minimale lesduur in de virtual classroom is 1 uur per week. De minimale lesduur op locatie is 2 uur per week. De lessen worden aangevuld met (online) zelfstudie op maat.

Wat wordt er tijdens de training behandeld?

Dat verschilt per training. Voorafgaand aan de training voer je een intakegesprek met de geselecteerde trainer. De intake kan telefonisch, virtueel of fysiek op locatie plaatsvinden. Het intakegesprek wordt in de doeltaal gevoerd en dient om je taalniveau, werksituatie, leerwensen en planningsvoorkeuren helder te krijgen. Vervolgens stellen we een maatwerkprogramma op waarmee je optimale vooruitgang kunt boeken.

Hoeveel kost een taalcursus bij De Taaltrainer?

Uitgaande van de gemiddelde 30 uur inclusief De Taaltrainer Online Leren:
Individuele cursus: € 2.945,-
Voor 2 cursisten samen: € 3.490,- / € 1.745,- p.p.
Voor 3 cursisten samen € 4.185,- / € 1.395,- p.p.
Voor 4 cursisten samen € 4.430,- / € 1.107,50 p.p.
Voor 5 cursisten samen € 4.675,- / € 935,- p.p.
Voor 6 cursisten samen € 4.920,- / € 820,- p.p.
Voor 7 cursisten samen € 5.165,- / € 737,86 p.p.
Voor 8 cursisten samen € 5.410,- / € 676,25 p.p.

Bovenstaande kosten zijn opgebouwd uit:
– € 90,00, € 100,00 of € 115,00 per lesuur
– € 245,- per deelnemer voor intake, lesmateriaal, bewijs van deelname, 1 jaar toegang tot ons platform De Taaltrainer Online Leren (voor Engels, Duits, NT2 en NT1) of andere passende e-learningtool (voor Frans, Italiaans of Spaans)

* exclusief 21% btw, eventuele reiskosten van de trainer (€ 0,35 per km), eventuele parkeerkosten van de trainer en eventuele avondtoeslag (10 % boven op het uurtarief) voor lessen na 17:00 uur en in het weekend.

Meer informatie over onze tarieven

Doen jullie ook spoedcursussen of intensieve trainingen á la ‘De Nonnetjes uit Vught’?

Ja: de taaltrainers van De Taaltrainer hebben veel ervaring met het geven van spoedcursussen. Spoedcursussen zijn vooral geschikt voor cursisten die op korte termijn in of met het buitenland gaan werken of wanneer je er de voorkeur aan geeft om werken en trainen niet te combineren.
Hier vind je meer informatie over spoedcursussen.

Hoe lang duurt een intensieve training?

Afhankelijk van taal en taalniveau: 1 tot 3 weken full time. We hebben ook een aantal semi-intensieve varianten: bijvoorbeeld 5 ochtenden of middagen per week of 2 of 3 dagen per week gedurende 1 of meer weken.
Hier vind je meer informatie over onze intensieve trainingen.

Geven jullie ook cultuurtrainingen?

Ja. Omdat alle trainers gewoond en gewerkt hebben in het land van de taal waarin ze lesgeven, kunnen ze veel vertellen over de cultuur en (zakelijke) omgangsvormen van het taalgebied. Cultuur en omgangsvormen zijn altijd onderdeel van de taaltraining. Cultuurtrainingen of workshops kunnen ook als apart onderwerp voor je organisatie gegeven worden. Wij organiseren cultuurworkshops over specifieke landen/culturen en workshops Interculturele Communicatie. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@detaaltrainer.nl.

Organiseren jullie ook korte workshops?

Ja dat doen we zeker. Wij organiseren korte workshops rondom specifieke thema’s. Voor meer informatie over de mogelijke onderwerpen, programma’s en kosten kun je contact met ons opnemen via info@detaaltrainer.nl.

Hoe kan De Taaltrainer zulke scherpe prijzen hanteren?

De Taaltrainer is een netwerkorganisatie waarin de meest ervaren en succesvolle zelfstandige taaltrainers zich verenigd hebben. De organisatie en communicatie rondom de trainingen wordt grotendeels gedaan door de trainers zelf, die met hun jarenlange ervaring en expertise zeer waardevolle gesprekspartners voor je organisatie zijn. De Taaltrainer heeft geen eigen locaties maar werkt in-company, waardoor de overheadkosten beperkt blijven. De taaltrainers die bij De Taaltrainer werken, verdienen 30 tot 50 % meer dan bij andere taleninstituten. De klanttarieven liggen 20 tot 40 % lager dan bij andere taleninstituten.

Waarom zou ik voor De Taaltrainer kiezen?

Simpel: De Taaltrainer biedt de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding van Nederland. De beste en meest ervaren taaltrainers tegen de scherpste uurtarieven.

Wat zijn de ervaringen van andere klanten met de trainingen van De Taaltrainer?

Klanten beoordelen onze trainingen met een 9.4 op opleidingenplatform Springest. Je leest hier de ervaringen.

Wie is mijn aanspreekpunt bij De Taaltrainer?

De trainer die jouw training geeft, is tijdens de training je vaste aanspreekpunt. Wanneer je meerdere trainers en/of talen van De Taaltrainer binnen je organisatie hebt, zijn de projectmanagers op kantoor (Marlies, Cindy, Nadia, Patricia of Sigrid) jouw aanspreekpunt voor overkoepelende commerciële, inhoudelijke en organisatorische onderwerpen.

Kan ik tijdens de training aangeven hoe ik de training vind gaan?

Absoluut. Je kunt altijd met je trainer bespreken hoe je de training vind gaan en of er voldoende aan je leerdoelen gewerkt wordt en waar je minder en eventueel meer van zou willen behandelen.
Daarnaast ontvang je halverwege en aan het einde van de training een kort online evaluatieformulier. Met behulp van jouw feedback kunnen we de training, indien nodig, bijsturen.

Voor wie zijn de talencursussen van De Taaltrainer bedoeld?

Voor iedereen die zijn taalvaardigheid wil verbeteren of een nieuwe taal wil leren voor zijn of haar werk.

Met welke organisaties heeft De Taaltrainer ervaring?

De taaltrainers die voor De Taaltrainer werken, hebben gemiddeld 10 tot 15 jaar ervaring met het geven van zakelijke taaltrainingen bij bedrijven en overheid. Samen hebben we voor praktisch alle grote bedrijven en overheden in Nederland gewerkt.
Hier vind je onze volledige referentielijst.

Ontvang ik aan het einde van de training een verklaring?

Ja. Bij voldoende inzet en aanwezigheid (75%) ontvang je een bewijs van deelname van De Taaltrainer, met daarop het behaalde eindniveau conform het ERK.

9.3
Score voor De Taaltrainer
na 210 ervaringen

Waarom kiezen voor de Taaltrainer?

  • Onze toptrainers maken leren leuk
  • Onderscheidend in persoonlijke aanpak
  • We nemen alle organisatie en coördinatie uit handen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.