Wendy de Pree

Taaltrainer Engels

Mijn naam is Wendy de Pree. Ik ben geboren in Sydney (Australië), maar heb tot mijn 24ste in Adelaide gewoond. Ik heb een HBO-diploma Verpleegkundige op zak, dus ik wist dat ik overal ter wereld werk zou kunnen vinden als het nodig zou zijn. En zodoende ben ik op wereldreis gegaan. Uiteindelijk, na heen en weer gereisd te hebben tussen Australië en Nederland, heb ik mij vanaf 2004 permanent gevestigd in Nederland. Momenteel ben ik met mijn man en twee kinderen woonachtig in Soest.

Nadat ik jaren als verpleegkundige had gewerkt, maakte ik in 2010 een carrièreswitch naar bijlesdocent Engels. Ik gaf les aan middelbare scholieren. Om mijn kennis uit te breiden deed ik de TEFL-opleiding. Deze rondde ik in 2015 af en in 2016 haalde ik het CELTA-certificaat. Ik geef les/training aan iedereen vanaf 6 jaar. Naast het werken als Engelse taaltrainer voor de Taaltrainer heb ik mijn eigen bedrijf. Tot mijn cursisten mag ik kinderen/middelbare studenten en particuliere volwassenen rekenen.

Aanpak

Ik kijk naar het individu. Iedereen heeft verschillende redenen waarom men de Engelse taal wil leren. Ik kijk naar wat de cursist nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken en daarop bereid ik mijn lessen voor. Echt op maat. Iedere les is dus anders. Het internet heeft onze wereld vergroot. Een taal leren is luisteren, lezen, schrijven en spreken. Dus leren we in mijn trainingen alle vier de facetten van de taal, door boeken, TedTalks, podcasts, radio, YouTube en spelletjes (want spelenderwijs leer je het beste) te gebruiken. De productieve kant van een taal, namelijk spreken en schrijven, is het moeilijkst voor de meeste deelnemers. Cursisten het zelfvertrouwen geven en het durven fouten te laten maken (want daar leer je van!) is zeer belangrijk.

Ik weet hoe moeilijk het is om een nieuwe taal (Nederlands) te leren en om je daar soms ongemakkelijk over te voelen, en ik woon hier al heel lang! Cursisten moeten zich bij mij op hun gemak voelen. Om dat te bereiken zijn begrip, geduld en een luisterend oor heel belangrijk. Dat vind ik onmisbaar in een training. Zowel voor groepen als één op één. Ook moet een taal leren leuk zijn, fun! Geen verplichting zoals vroeger op school! Ik ben van mening dat je dan meer onthoudt.

Referenties

In 2010 ben ik begonnen met het lesgeven aan middelbare scholieren, maar inmiddels heb ik veel trainingen gegeven aan volwassenen van “all walks of life”. Van schilders, beveiligers, politieagenten, artsen, rechters, designers, bankmedewerkers, accountmanagers tot CEO’s van bedrijven.  Nog steeds geef ik les aan kinderen, middelbarescholieren en hbo-studenten. Zo heb ik in 2017 een half jaar Engels aan vwo-leerlingen lesgegeven. Sinds 2017 ben ik werkzaam voor De Taaltrainer en geef ik trainingen aan groepen, maar merendeels individuele-, en duotrainingen.

Heb je interesse in een taaltraining Engels voor jezelf of voor je medewerker(s), gegeven door Wendy de Pree? Neem dan contact met ons op.

Meer over Wendy de Pree:

Wendy de Pree, Taaltrainer Engels, Engels, De Taaltrainer
Wendy de Pree

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Engels, individuele en duotrainingen

actief in regio
deze talen

Ik kijk naar wat de cursist nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken en daarop bereid ik mijn lessen voor. Echt op maat.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.