Victor Cartagena

Taaltrainer Zakelijk Engels, Frans en Spaans

Mijn naam is Victor Cartagena en ik kom oorspronkelijk uit Honduras, Midden-Amerika. Ik woon al 10 jaar in Nederland en ik spreek inmiddels vloeiend Nederlands.

In ben in Honduras opgegroeid en daar heb ik twee universitaire studies gedaan: Business Administration en Docent Engels (to teach English as a foreign language). Daarna ben ik begonnen met de studie Frans om docent Frans te worden. In 2003 ben ik stage gaan lopen in Frankrijk en daar heb ik besloten om mijn opleiding aan de universiteit van Montpellier af te ronden. Ik heb de Bachelor en de Master’s graad behaald in ’’Sciences du Langage, Parcours FLE” (Language Sciences, gespecialiseerd in Franseles geven als tweede taal).

In 2009 ben ik naar Canada verhuisd en daar ben ik één jaar gebleven om uiteindelijk naar Nederland te komen in 2010. Hier ben ik begonnen als docent op een middelbare school, maar 6 jaar geleden besloot ik om met volwassenen te gaan werken; eerst ging ik les geven bij de Volksuniversiteit en daarna startte ik met incompanytrainingen bij allerlei soorten bedrijven, gemeentes, Politie, OM, banken, etc.

Ik heb een passie voor talen, mensen en culturen. Als kind droomde ik ervan om andere talen te spreken, de wereld te zien en de culturele verschillen te begrijpen; dat is mij gelukt. Door dit traject heb ik zelf ook het leerproces, de moeilijkheden, maar vooral ook het plezier van het leren van een taal ervaren. Dit helpt mij om mijn cursisten beter te begrijpen. Ik krijg energie wanneer hun vaardigheden verbeteren en hun zelfvertrouwen groeit. Ik vind het ook belangrijk om ze tools te geven om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen tijdens en na afloop van de training.

Aanpak

Mijn lessen zijn gebaseerd op wat de cursist nodig heeft voor zijn of haar werk, maar ook op zijn/ haar individuele wensen. Om dit te doen gebruiken we materiaal van het werk: e-mails, rapporten, presentaties, etc. We gebruiken bovendien media: televisie, krant, radio en andere bronnen zoals: TEDtalks, youtube, websites, podcasts. Al dit materiaal wordt geselecteerd op basis van het taalniveau van de deelnemer(s).  We gebruiken alles om zoveel mogelijk te praten tijdens de les. Thuis gaat de cursist de stof van de les herhalen door midden van allerlei oefeningen en opdrachten. Dit is wat we noemen ‘’een training op maat’’.

Referenties

AL zes jaar werk ik bij de Volksuniversiteit Zevenaar waar ik lesgeef in ‘mijn’ drie talen. Daarnaast train ik bij de Rabobank op het hoofdkantoor in Utrecht en bij ABN-AMRO in Eindhoven. Ik heb ook een paar trainingen gegeven bij de Gemeente Veldhoven, bij het Openbaar Ministerie in Arnhem en bij de Politie Nijmegen. Daarnaast heb ik les gegeven bij een heel aantal verschillende bedrijven: o.a. Marel Stork, Total Gas Mobility, IMS, SGS Search en NRF.

Victor Cartagena traint in Arnhem, Nijmegen en omgeving. Heb je interesse in een taaltraining Engels, Frans of Spaans, gegeven door Victor, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Victor Cartagena

Korte biografie

specialisatie

Algemeen, zakelijk, commercieel, financieel en bancair Engels, Frans en Spaans. Conversatielessen Engels, Frans en Spaans

actief in regio
deze talen

Ik heb een passie voor talen, mensen en culturen. Als kind droomde ik ervan om andere talen te spreken, de wereld te zien en de culturele verschillen te begrijpen; dat is mij gelukt.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.