Tjaco Rowaan

Taaltrainer Duits

Mijn naam is Tjaco Rowaan. Ik ben getrouwd met Alice en woon in Zwolle. Ik geef taal- en cultuurtrainingen zakelijk Duits. Ik leg de nadruk op het begrip cultuur, omdat je zonder inzicht in en begrip voor culturele verschillen niet in staat bent om effectief in een andere taal te communiceren.
Nederlands is mijn moedertaal. Duitse taal- en letterkunde studeerde ik aan de universiteit Utrecht en tijdens de daaraan gekoppelde opleiding tot docent. Daarnaast volgde ik diverse coachopleidingen, waaronder een opleiding transactionele analyse en een opleiding tot mediator.
In Duitsland gaf ik interne bedrijfstrainingen aan Duitstalige klanten. Daarnaast heb ik ervaring in het werken als coach. Ik werk via mijn eigen bedrijf als taaltrainer en coach.

Taalkennis: Duits
Specialisatie: zakelijk Duits, praktisch Duits, zelfvertrouwen opbouwen
Regio’s: Noord- en Midden Nederland

Aanpak

Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie Nederlandse creativiteit en ondernemerschap en Duitse Gründlichkeit en ontwikkelkracht tot prachtige resultaten kunnen leiden. Daar draag ik graag toe bij door echte communicatie tussen Duitstaligen en Nederlanders mogelijk te maken. Ik geniet er enorm van als cursisten met plezier de taal leren en als zij merken dat ze meteen in de praktijk kunnen toepassen wat ze tijdens de training geleerd hebben.

Mijn cursisten waarderen het dat ik de praktische behoefte goed weet te vertalen naar een trainingsprogramma waarmee ze heel concreet op weg kunnen. Tijdens de trainingen heerst er een ontspannen sfeer: er wordt veel gelachen én veel geleerd, zodat de cursisten al tijdens de training met minder of zonder stress bijvoorbeeld de telefoon opnemen, die e-mail schrijven of die presentatie in het Duits geven.

Referenties

Ik trainde tot nu toe onder andere in het onderwijs (Landstede Groep en CIBAP), bij bedrijven als Nefit Industrial, Krehalon en DSN Trade, maar bijvoorbeeld ook de directie van een grote fitnessorganisatie.

Ik geef taaltrainingen op alle taalniveaus. Mijn uitvalsbasis is Zwolle en van daaruit train ik in Noord- en Midden Nederland.

Interview Kennismaken met Tjaco Rowaan: verleden, heden en toekomst

In zijn blog Alles klar? schrijft Tjaco over de verschillende betekenissen van het Duitse woord klar (en de misverstanden die ontstaan)

Tjaco Rowaan

Korte biografie

specialisatie

zakelijk Duits, praktisch Duits, zelfvertrouwen opbouwen

deze talen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.