Tine Vermoere

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Tine Vermoere en ik heb een passie voor talen. Als Belgische leerde ik al op vroege leeftijd Frans. Na mijn studie Germaanse Taal- en Letterkunde aan de universiteit van Leuven heb ik als studente reeds Nederlandse les in bedrijven gegeven. Daarnaast leerde ik in 3 jaar Zweeds in het avondonderwijs en volgde ik 3 maanden een intensieve cursus Turks in Izmir. 

Sinds 16 jaar ben ik een gelukkige expat in Berlijn waar ik met mijn man en zoontje Finn woon. 

Naast het freelancen werk ik deeltijds voor BASF. Samen met mijn collega´s plannen en organiseren we opleidingen voor de medewerkers van de Franse vestigingen. Deze werkervaring van meer dan 10 jaar heeft een grote meerwaarde tijdens mijn lessen. Ik heb kennis van projectwerk, vergaderingen, dienstreizen, deadlines, workshops, het samenwerken met verschillende nationaliteiten.

In mijn vrije tijd zing ik als sopraan in een internationaal koor (pop en indie). Ik ga ook dolgraag naar concerten en muziekfestivals. 

Mijn motto bij het leren van een vreemde taal is “kabouterstapjes zijn ook stapjes”.

Aanpak

Ik werk competentiegericht op basis van het materiaal van de student zelf: e-mails, het weekoverzicht van de vergaderingen en afspraken, een organigram, een tijdschema van een project, etc. Soms nodig ik een Nederlandstalige collega uit in de les voor een paar minuten. Het gaat er heel concreet en praktisch aan toe.

Ik reik handige sleutelzinnen aan voor diverse werksituaties waar de student mee te maken krijgt: dagelijkse taken beschrijven, een mening geven, spijt uitdrukken, iemand iets beloven, instructies geven, uitleg geven bij een procedure, feedback geven, advies vragen, zakelijke e-mails schrijven en andere concrete praktijksituaties. Op die manier breidt de student zijn/haar woordenschat uit en kan zo meer nuanceren en variëren.

We “spelen” met de zinnen. Ik vraag bijvoorbeeld om de zin in het perfectum te zetten of negatief te maken. Ik laat graag preposities weg en laat die dan opzoeken. Als ik een grammaticale fout hoor, geef ik kort uitleg (bv. over de woordvolgorde) en geef dan een gerichte oefening mee als huiswerk.

Ik stel tijdens de les veel inhoudelijke vragen De student deelt zijn scherm en toont bv. zijn agenda: met wie heb je een afspraak? Wat is zijn of haar rol? Wat bespreken jullie? Wat is de stap die ervoor komt en wat erna? Toon me een proces van A tot Z. Wat zijn de uitdagingen bij deze taak? Waar was je tien minuten voor het begin van de les mee bezig? De nadruk ligt op het spreken.

Referenties

Ik geef sinds 8 jaar les aan hoogopgeleide professionals bij o.a. BNP Paribas, AG Insurance, Novo Nordisk, McKinsey, Clear Channel, ING, Stora Enso en Merck.

Tine Vermoere geeft online trainingen Nederlands. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s)? Neem dan contact met ons op.

Tine Vermoere

Korte biografie

deze talen

Mijn motto bij het leren van een vreemde taal is “kabouterstapjes zijn ook stapjes”.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.