Suzie Bonner

Taaltrainer Engels

Mijn naam is Suzie Bonner. Ik ben opgegroeid in Hampshire, Engeland (geboren in Portsmouth – geboorteplaats van Charles Dickens). Ik ging studeren in Worcester en ben afgestudeerd met een B.A.(Honours) Degree in Aardrijkskunde en Frans. Vervolgens heb ik het T.E.F.L. (Teaching English as a Foreign Language) Preparatory Certificate gehaald en daarna vertrok ik naar Griekenland.

Na een periode van lesgeven in Griekenland en Brazilie (algemeen Engels en Engels voor het voorbereiden op het examen FCE (First Certificate English) en CPE (Certifcate for Proficiency in English), ben ik teruggekeerd naar Engeland waar ik drie jaar in Londen heb lesgegeven. Tijdens dit verblijf werkte ik ook als FCE examinator en heb ik de hoge kwalificatie R.S.A. Diploma in the Teaching of English as a Foreign Language to Adults (DTEFLA) behaald. Daarna bracht de liefde mij naar Nederland waar ik sindsdien woon en werk.

Aanpak

De behoeftes van de cursist zijn het allerbelangrijkst. Daarom is maatwerk van cruciaal belang. Ik zorg dat de cursist krijgt wat nodig is om zijn/haar taalvaardigheid te verbeteren. Privélessen hebben het voordeel dat de cursist 100% aandacht krijgt, maar ook tijdens groepstraining zorg ik ervoor dat elk individu zoveel mogelijk aandacht krijgt. Tijdens de les zorg ik voor een sfeer van vertrouwen. Daardoor voelen de cursisten zich comfortabel genoeg om te spreken en fouten te maken. Want uiteindelijk is het door onze fouten dat we kunnen leren.

Ik geef de cursisten voortdurend de gelegenheid om te oefenen, vooral door middel van praktijkgerichte oefeningen – practice makes perfect! En om te kunnen blijven verbeteren na een training en de taal eigen te maken, geef ik ze tijdens de cursus verschillende tools en tips. Als je je grammatica wilt bijschaven, je woordenschat wilt uitbreiden en je uitspraak wilt verbeteren zodat je meer als een native speaker klinkt, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Referenties

In Nederland is er meer belangstelling voor zakelijk Engels en met name op dat vlak heb ik me gespecialiseerd. Ik heb veel gewerkt op freelance basis, maar heb ook drie jaar lang fulltime gewerkt als hoofddocent Engels bij een taalinstituut.
Ik heb cursisten getraind bij bedrijven zoals Randstad, KPMG, PwC, APG, Douwe Egberts (nu JDE), Brunel, het Tropenmuseum, het Rijksmuseum, de ministeries, G-Star Raw, Tommy Hilfiger/Calvin Klein … en veel andere bedrijven uit verschillende branches.

De functies en de behoeftes van de cursisten zijn net zo verschillend geweest als de bedrijven waarvoor ik heb getraind. Ik heb bijvoorbeeld niet alleen cursisten geholpen met het verbeteren van hun taalvaardigheid (voor presentaties, vergaderingen, emailen, etc.), maar ook om hun angst om in een andere taal te communiceren te overwinnen door meer zekerheid te krijgen.

Suzie Bonner geeft met name trainingen in de Randstad, maar ze geef ook trainingen in veel provincies in Nederland tot ongeveer anderhalf uur rijden met de auto vanuit Almere. Heb je interesse in een taaltraining Engels, gegeven door Suzie, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Suzie Bonner

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Engels, Business English, examenvoorbereiding

actief in regio
deze talen

Ik geef de cursisten voortdurend de gelegenheid om te oefenen, vooral door middel van praktijkgerichte oefeningen – practice makes perfect!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.