Simone Buck

Taaltrainer Duits en Nederlands (NT1)

Mijn naam is Simone Buck, geboren en getogen in Zuid-Duitsland, ik ben wat we noemen een native speaker. Na het voltooien van mijn opleiding in de toeristische sector, kwam ik naar Nederland. Ik heb zelf toen ervaren hoe spannend het is om te communiceren in een andere taal. De stap van Duitsland naar Nederland was voor mij uitermate interessant, soms angstig en onzeker, maar vooral leerzaam, uitdagend en zeer inspirerend. Na een loopbaan als relatie- en salesmanager in het bankwezen en de reisbranche ben ik inmiddels werkzaam als taaltrainer, vertaler & coach. Ik geef zowel Duitse als ook Nederlandse taalcursussen.

Mijn motivatie & aanpak

Ik geef taaltrainingen vanuit mijn enthousiasme en interesse voor taal en cultuur. En voor de mens. Door mijn eigen ervaringen is “the way of life” aan weerszijden van de grens mij zeer vertrouwd. In beide culturen voel ik me thuis, van beide mentaliteiten draag ik iets in mij, en beide talen zijn “moedertaal” voor mij. Dit maakt het mogelijk dat ik me kan inleven in de verwachtingen en de belevingswereld van mijn cursisten. De behoefte van de cursisten staat centraal, die is de leidraad voor elke les. Mijn lessen probeer ik luchtig te houden, ook al wordt er geconcentreerd gewerkt en is de lesstof uitdagend. De praktische toepasbaarheid van een taal is naar mijn mening het meest belangrijk, en daarin begeleid ik de cursisten graag.

Referenties

Van de mensen die ik tot nu toe heb getraind krijg ik doorgaans de feedback dat hun woordenschat en spreekvaardigheid zijn verbeterd door de cursus en zij met meer zelfvertrouwen kunnen communiceren. Zodra ik dit hoor, word ik blij en is mijn doel bereikt. Ik heb trainingen verzorgd voor o.a. Theben, Energy Valley, Grontmij, Sweco, Wago, Europlant, Royal Bodewes en meer.

Simone Buck geeft trainingen Duits en Nederlands in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel (Noord). Heb je interesse in een taaltraining Nederlands of Duits, gegeven door Simone, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Simone Buck

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Duits op alle niveaus, sales- & verkooptrainingen voor het zakendoen met Duitsers, communicatietraining, training Nederlands NT1

actief in regio
deze talen

In beide culturen voel ik me thuis, van beide mentaliteiten draag ik iets in mij, en beide talen zijn “moedertaal” voor mij.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.