Silvia Kronschnabl

Taaltrainer Zakelijk Duits

Guten Tag! Mein Name ist Silvia Kronschnabl. Ik ben geboren en getogen in Bad Homburg, vlakbij Frankfurt/Main. Van mijn ouders heb ik de liefde meegekregen voor het Beierse dialect en Beierse specialiteiten. Maar natuurlijk ook de mooie stad München, waar ik ook een aantal jaren heb gewoond.

Ik heb twee studies gevolgd: Bedrijfseconomie en Politicologie. Tussendoor woonde ik in Parijs, waar ik werkte voor verschillende uitgeverijen. Het werken met de Duitse taal en het geschreven woord stonden centraal in de mijn werkzaamheden.

Uiteindelijk ben ik in Nederland neergestreken. Nu werk ik al meer dan 15 jaar als taaltrainer Zakelijk Duits vanuit Amersfoort. Mét wat uitstapjes naar het Goethe-Institut en Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

Na al die jaren vind ik de culturele verschillen nog steeds boeiend. Deze verschillen benoemen en ontdekken we tijdens mijn trainingen. De Duitse en Nederlandse taal ligt dichtbij elkaar. Toch kunnen falsche Freunde/valse vrienden roet in het eten gooien! Aan de andere kant kan dit wel hilarische momenten opleveren. Een klassieke fout? Het Duitse ‘bellen’ is blaffen in het Nederlands!

Aanpak

De communicatie, de uitwisseling, de gesproken taal, staat tijdens onze training (zakelijk) Duits centraal. Voor de meeste cursisten is de belangrijkste doelstelling om na de cursus makkelijker en met meer zelfvertrouwen doelgericht in hun werkcontext te kunnen communiceren.

Ik hoop tijdens onze training een veilige omgeving te kunnen creëren om samen op een prettige manier te oefenen. Met een interactieve aanpak, veel rollenspelen en authentieke scenario’s. Maar ook door het doornemen van branche- en bedrijfsgerelateerde teksten en documenten en het voorbereiden van (nog uitdagende) spreeksituaties.

De kennismaking met een nieuw bedrijf en de medewerkers en het uitwisselen van expertise maakt elke training weer interessant en waardevol. En heel leuk, wanneer cursisten ervaren: Deutsch ist mehr als Grammatik, Deutsch macht Spaβ en extra leuk als zij nog meer stappen willen zetten op Duits taalgebied en ook wortwörtlich/letterlijk over de grens.

Referenties

Ik heb veel ervaring met het trainen van verschillende niveaus, zowel individueel als groepen uit verschillende branches.

Silvia Kronschnabl geeft trainingen Duits in Midden-Nederland en de Randstad. Heb je interesse in een taaltraining Duits, gegeven door Silvia, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Silvia Kronschnabl

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Duits op maat voor bedrijven en overheden, spreekvaardigheidstraining voor telefoneren, vergaderen, sollicitatie- en presentatietrainingen, conversatie

actief in regio
deze talen

De kennismaking met een nieuw bedrijf en de medewerkers en het uitwisselen van expertise maakt elke training weer interessant en waardevol.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.