Silvia Kronschnabl


Taaltrainer Zakelijk Duits

Guten Tag!

Geboren en getogen ben ik in Bad Homburg, vlakbij Frankfurt/Main.

Van mijn ouders heb ik de liefde meegekregen voor het Beierse dialect, Beierse specialiteiten en de mooie stad München, waar ik ook een aantal jaren heb gewoond.

Na mijn studies bedrijfseconomie en politicologie met daar tussenin een studiejaar in Parijs ben ik gaan werken voor verschillende uitgeverijen. Het werken met de Duitse taal en het  geschreven woord stonden centraal in de mijn werkzaamheden.

Uiteindelijk ben ik in Nederland neergestreken en ik werk nu al 15 jaar als taaltrainer Zakelijk Duits vanuit Amersfoort. Mét wat uitstapjes naar het Goethe-Institut en Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

Na al die jaren blijft het nog steeds boeiend om culturele verschillen tijdens gesprekken en trainingen  waar te nemen, te ontdekken, te benoemen.

Duitsland en Nederland, waarvan de taal  zo dicht bij elkaar ligt – maar soms falsche Freunde/valse vrienden ( ‘Klassiker’ zoals bellen = in het Duits blaffen);  roet in het eten kunnen gooien – en hilarische momenten kunnen opleveren.

Aanpak

De communicatie, de uitwisseling, de gesproken taal, staat tijdens onze training (zakelijk) Duits centraal. Voor de meeste cursisten is de belangrijkste doelstelling om na de cursus makkelijker en met meer zelfvertrouwen doelgericht in hun werkcontext te kunnen communiceren.

Ik hoop tijdens onze training een veilige omgeving te kunnen creëren om samen op een prettige manier te oefenen. Met een interactieve aanpak, veel rollenspelen, authentieke scenario’s, doornemen van branche- en bedrijfsgerelateerde teksten en documenten  en het voorbereiden van (nog uitdagende) spreeksituaties.

De kennismaking met een nieuw bedrijf en de medewerkers en het uitwisselen van expertise maakt elke training weer interessant en waardevol.

En heel leuk, wanneer cursisten ervaren: Deutsch ist mehr als Grammatik, Deutsch macht Spaβ en extra leuk als zij nog meer stappen willen zetten op Duits taalgebied en ook wortwörtlich/letterlijk over de grens.

Referenties

Ik heb veel ervaring met het trainen van verschillende niveaus, zowel individueel als groepen uit verschillende branches

Silvia Kronschnabl

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Duits op maat voor bedrijven en overheden, spreekvaardigheidstraining voor telefoneren, vergaderen, sollicitatie- en presentatietrainingen, conversatie

deze talen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.