Shichun Lin

Taaltrainer Chinees

Ik ben Shichun Lin, geboren in China. In China volgde ik de opleiding Beijing Chinese Language and Culture College. Vervolgens ben ik mijn iegen onderneming in China gestart. Vanwege de liefde ben ik uiteindelijk naar Nederland gekomen. In Nederland heb ik mijn studie Commerciële Economie afgerond. Ik ben bevoegd docent Economie 2e graads en Chinees 1e graads. Daarnaast heb ik ook de opleiding Pedagogie gevolgd. Qua talen spreek ik Mandarijn, Nederlands en Engels.

Ik ben onder andere werkzaam als docente Chinees op middelbare scholen en bij de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en ik geef diverse taaltrainingen en workshops Chinees voor het bedrijfsleven en overheid. Daarnaast werk ik als directrice van de Stichting Chinese School Arnhem. Ik heb ook een eigen onderneming: China Business Advice.

In Nederland zijn mijn onderwijskwaliteiten ontdekt. Pas in een ander land ben je je ervan bewust wat je achtergrond is en welke rijkdom de taal en cultuur bezit. Door kennis van talen kun je je ook in andere culturen verdiepen en kennis maken met andere mensen. Ik volg regelmatig bijscholingscursussen in Nederland, maar ook in China voor docenten die in het buitenland Chinese les geven.

Aanpak

Ik ben een gedreven docente die met liefde de Chinese taal en cultuur doceert en ondernemers wegwijs maakt in het labyrint van het Chinese zakendoen. Hiervoor heb ik diverse workshops en cursussen ontwikkeld.

Ik ben bijzonder goed in het geven van cursussen Algemeen Chinees en Zakelijk Chinees. Tijdens de cursussen wordt ook veel aandacht besteed aan de cultuur en aan diverse andere achtergronden. Voor ondernemers/managers heb ik een cursus Chinees zakendoen ontwikkeld waarin dieper wordt ingegaan op de Chinese Zakencultuur. Ik maak veel gebruik van communicatieve middelen als beamer, video, internet enz. De cursisten krijgen aanvullende opdrachten die ze thuis moeten maken.

Referenties

Ik geef zowel les aan groepen als aan individuele cursisten. In groepsverband volg ik de algemene lijnen en behoeften. Indien gewenst kunnen de privélessen geheel op maat worden gemaakt en alleen datgene wat nodig is, wordt behandeld.

Vanuit het Pinyin worden de tonen en uitspraak aangeleerd. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid maar ook schrijven, lezen en luisteren komen ruimschoots aan bod. Mijn trainingen en workshops hebben een zeer interactief karakter.

Shichun Lin traint in Oost- en Midden-Nederland. Heb je interesse in een (cultuur)training Chinees voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Shichun Lin

Korte biografie

specialisatie

Algemeen Chinees en Zakelijk Chinees

actief in regio
deze talen

Door kennis van talen kun je je ook in andere culturen verdiepen en kennis maken met andere mensen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.