Roma Baker

Taaltrainer Engels

Mijn naam is Roma Baker en ik woon in Amsterdam. Ik heb voor McAfee and Greenpeace International gewerkt voordat ik taaltrainer werd. Het werken bij deze bedrijven heeft me waardevolle inzichten gegeven in het functioneren binnen internationale organisaties.

Ik heb een CELTA (Certificate in English Language Training to Adults) kwalificatie gehaald. CELTA is een van de internationaal geaccrediteerde kwalificaties voor het trainen van Engels aan anderstaligen. Sindsdien heb ik taaltrainingen gegeven bij bijna alle grote taleninstituten in Nederland, op zelfstandige basis. Daarnaast heb ik bij de Londense Kamer van Koophandel nog een aanvullend certificaat voor Business English gehaald. Ik werk als British Counsil examinator voor de Cambridge Main Suite (FCE/CAE and CPE) en Business (BEC Preliminary/Vantage and Higher) examens.

Lesgeven geeft mij veel voldoening. Ik geniet ervan wanneer cursisten taalgebieden en specifieke vaardigheden onder de knie krijgen. Om goed bij te blijven op mijn vakgebied bekijk ik dan ook graag nieuwe lesmaterialen. Daarnaast woon ik regelmatig workshops bij om ideeën en vaardigheden uit te wisselen.

Aanpak

Vaak hoor ik van cursisten dat ik een geduldige, deskundige trainer ben die er plezier in heeft om cursisten verder te helpen. Ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn om in een vreemd land te werken. Of om in een andere taal te communiceren. Ik vind het belangrijk dat we lol hebben tijdens de les. Een goede, ontspannen sfeer is namelijk essentieel voor goede leerresultaten. Mijn tempo van lesgeven ligt vrij hoog. Dit omdat ik mijn cursisten graag het gevoel wil geven dat ze veel geleerd hebben.

Ik geef les op alle taalniveaus, aan de meest uiteenlopende klanten en bedrijven. Wanneer cursisten op de lagere niveaus beginnen en zelfvertrouwen missen, kan ik veel voor ze betekenen met mijn geduld en ruime ervaring. Ik train dan graag praktische, direct bruikbare vaardigheden. Zoals het schrijven van professionele documenten, deelnemen aan overlegvormen, telefoongesprekken voeren en het geven van presentaties.

Cursisten op hogere niveaus stimuleer ik om hun woordenschat uit te breiden. Maar ook om hun grammaticale correctheid te verbeteren en om nog professioneler te communiceren.

Referenties

Gedurende de afgelopen jaren heb ik de mogelijkheid gehad om mensen uit verschillende sectoren te helpen:

  • Financiële dienstverlening (banken, verzekeringen, investment)
  • Voedingsindustrie
  • Bestuurlijke afdelingen & personeel
  • I.C.T.
  • Media & communicatie
  • Vastgoed
  • Telecommunicatie-industrie
  • Overheidsorganisaties
  • Architect en ingenieursbureaus

Roma Baker geeft trainingen Engels in Amsterdam, Midden-Nederland en de Randstad. Heb je interesse in een taaltraining Engels, gegeven door Roma, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Roma Baker

Korte biografie

specialisatie

cursussen zakelijk Engels op alle niveaus, financieel Engels, speciale vaardigheden als presenteren, vergaderen, schrijven van e-mails en offertes, telefoneren

actief in regio
deze talen

Vaak hoor ik van cursisten dat ik een geduldige, deskundige trainer ben die er plezier in heeft om cursisten verder te helpen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.