Renilde Spriensma

Taaltrainer Nederlands (NT2)

Mijn naam is Renilde Spriensma en ik ben opgegroeid in Friesland. Ik heb in Groningen gestudeerd, maar ben voor werk naar het midden van het land gekomen. Ik heb vele jaren met plezier gewerkt in de techniek. In 2015 zag ik echter de kans om van mijn hobby mijn werk te maken. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar als docent NT2. Ik heb diverse taaltrainingen gegeven van niveau A0 tot B2, inclusief de examentrainingen voor inburgering of staatsexamens. Ik vind het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de integratie en participatie van nieuwkomers in onze samenleving. In mijn beleving is het werk van een NT2 trainer meer dan alleen taalles en een deel van mijn werk bestaat vaak ook uit coaching voor opleiding of werk of training op de werkvloer.

Aanpak

Door mijn ervaring kan ik mijn trainingen aanpassen aan verschillende niveaus van cursisten en het leveren van maatwerk doe ik met plezier. Ik vind het belangrijk om een sfeer te creƫren waarin cursisten goed met elkaar kunnen samenwerken en elkaar kunnen helpen, zodat verschillen in cultuur en niveau kunnen worden overbrugd. Mijn aanpak is vaak praktisch en innovatief, ik houd niet van routine in mijn les. Daarom probeer ik vaak nieuwe werkvormen en gebruik hierbij verschillende materialen en media. Ik houd ervan mijn cursisten uit te dagen, maar steun daarbij wel de cursisten die meer moeite hebben met het leren. Ik werk graag met praktijkgerichte casussen en mijn brede ervaring helpt hierbij.

Referenties

In de afgelopen jaren heb ik trainingen gegeven voor niveau A0 tot B2. Naast inburgeringslessen heb ik ook veel trainingen gedaan met open cursussen bij taalscholen en voor bedrijven. Ik heb trainingen gegeven voor professionals in de zorg en ICT, voor productiemedewerkers in de vleesindustrie en momenteel geef ik taaltraining bij een groot ingenieursbureau.

Renilde Spriensma traint in de regio Midden-Nederland en verzorgt taaltrainingen Nederlands (NT2). Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Renilde, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Renilde Spriensma
Renilde Spriensma

Korte biografie

specialisatie

Examentrainingen voor inburgering en staatsexamens, Nederlands op de Werkvloer, Nederlands voor engineering, techniek, ICT en zorg

actief in regio
deze talen

Door mijn ervaring kan ik mijn trainingen aanpassen aan verschillende niveaus van cursisten en het leveren van maatwerk doe ik met plezier.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.