Paul van Riel

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Paul van Riel en ik geef taaltrainingen aan individuele en groepen werknemers. Ook ben ik docent NT2 en geef daar lessen Nederlands voor Inburgering. Ik woon in Den Haag en mijn hobby’s zijn reizen, koken, fotograferen en wandelen/fietsen.

Ik ben van oorsprong docent Nederlands, behaalde mijn akte MO-A aan de School voor Taal-en Letterkunde in Den Haag. Ik heb daar enige jaren gewerkt op middelbare scholen (havo en vwo). , Omdat ik toen nog heel jong was (23 jaar), ben ik daarna een wereldreis van een jaar gaan maken: ik bezocht toen Turkije, Iran, Pakistan, India, Bangladesh, Thailand, Maleisië, Indonesië en Nepal.

Daarna heb ik gewerkt als voorlichter/copy writer bij de Leidse Onderwijsinstellingen. Vervolgens koos ik ervoor in de horeca te gaan werken. Zo was ik kok in een vegetarisch restaurant en barkeeper in een literair café. Na d ie periode heb ik 10 jaar gewerkt in een crisisopvang voor jongeren. Ik begeleidde daar jonge mensen die op straat woonden en dreigden in de criminaliteit of prostitutie te komen.

In mijn leven heb ik dus veel verschillend werk gedaan. Ik koos er steeds voor werk te kiezen dat in die levensfase bij me paste. En uiteindelijk ben ik weer, net als in mijn jonge jaren, les gaan geven, alleen nu aan volwassenen. Van 1998 tot 2006 verzorgde ik op het Centrum voor Vakopleiding Nederlandse les voor mensen die op kantoor wilden gaan werken: secretaresses, receptionistes, boekhouders, financieel medewerkers.

Aanpak

Toen deze school ophield te bestaan, ben ik in 2007 begonnen als docent NT2 met lessen Inburgering (vooral de niveaus B1 en B2) en als zzp-er met het geven van taaltrainingen. Inmiddels dus al 16 jaar en ik heb al meer dan 50 taaltrainingen gegeven aan werknemers met heel verschillende functies. Je kunt dus wel zeggen dat ik een heel ervaren taaltrainer en docent ben.

Ik ben een enthousiaste, energieke taaltrainer die iedereen weet te motiveren. Ik vind het echt leuk mensen te helpen hun Nederlands beter te maken, ben geïnteresseerd in de student(en) en boek bijna altijd goede resultaten met ze. Ik vind het belangrijk dat de sfeer fijn is in de training en dat iedereen aan bod komt. Mijn sterke punt is dat ik goed kan inschatten wat het taalniveau is, wat iemand in de training precies nodig heeft om verder te komen met zijn/haar Nederlands voor de werksituatie. Ook heb ik in de loop der jaren heel veel geschikte oefenstof verzameld die ik gebruik als aanvulling.

Paul van Riel traint in de regio Den Haag en verzorgt taaltrainingen Nederlands. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Paul, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Paul van Riel

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Ik vind het belangrijk dat de sfeer fijn is in de training en dat iedereen aan bod komt. Mijn sterke punt is dat ik goed kan inschatten wat het taalniveau is, wat iemand in de training precies nodig heeft om verder te komen met zijn/haar Nederlands voor de werksituatie.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.