Natasja van Dulmen

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Natasja van Dulmen. Vanuit het mooie Deventer geef ik online Nederlandse les aan anderstaligen. Daarnaast geef ik trainingen op locatie in het midden en oosten van Nederland.

Na mijn studies Communicatiewetenschap en Antropologie heb ik verschillende banen gehad in het binnen- en buitenland. Rond 2008 ben ik als vrijwilliger begonnen om Nederlandse les te geven aan vluchtelingen. Dat beviel zo goed, dat ik besloot om van lesgeven mijn werk te maken. Ik heb de opleiding voor docent NT2 gedaan bij Windesheim/Universiteit van Amsterdam. Mijn stage liep ik in het hoger onderwijs en daar vond ik helemaal mij plek.

Nog steeds geef ik met veel plezier trainingen aan studenten en onderzoekers. En ik werk graag met expats: gedreven mensen die de stap hebben durven zetten om naar Nederland te komen en hier een nieuw leven opbouwen.

Een enkele keer geef ik nog les aan vluchtelingen en arbeidsmigranten. Deze afwisseling zorgt er niet alleen voor dat mijn werk interessant blijft, maar het levert ook een schat aan kennis en ervaring op.  

Aanpak

Veel van mijn cursisten leiden een druk leven. Ik help hen daarom graag om zo efficiënt mogelijk en Nederlands te leren. De aanpak is afhankelijk van wat de cursist wil en wat het doel is. Op basis van de leervraag kiezen we een methode die goed aansluit.

Bij cursisten die net beginnen met Nederlands leren, werkt het goed om een lesmethode van een beproefd boek te volgen. Bij cursisten die verder gevorderd zijn of speciale wensen hebben, is maatwerk vaak het effectiefst. We kijken dan gericht welke aspecten van de taal verbetering behoeven en gaan daarmee aan de slag.

Ik vind het belangrijk dat de lessen niet alleen nuttig, maar ook leuk en interessant zijn. Dit zorgt ervoor dat cursisten zich vrij en op hun gemak voelen.

Referenties

Ik geef zowel online als op locatie les, en verzorg zowel privé- als groepslessen op alle taalniveaus.

Mijn cursisten komen onder andere uit de onderwijs-, banken-, ict- of voedingsmiddelensector. Om een paar organisaties te noemen: Universiteit Twente, Saxion hogeschool, Rabobank, RDW, Witteveen en Bosch, Grolsch, Expat Center East Netherlands en Strukton.   

Natasja van Dulmen geeft (online) trainingen Nederlands in de regio Midden- en Oost-Nederland. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s)? Neem dan contact met ons op.

Natasja van Dulmen

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Ik vind het belangrijk dat de lessen niet alleen nuttig, maar ook leuk en interessant zijn. Dit zorgt ervoor dat cursisten zich vrij en op hun gemak voelen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.