Mylène Hanson

Taaltrainer Nederlands (NT2)

Mijn naam is Mylène Hanson en ik werk als taaltrainer Nederlands sinds 2008. In 2002 promoveerde ik aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp ‘lesgeven in multiculturele groepen’. Na deze periode van onderzoek was ik werkzaam als onderwijsadviseur. Later werkte ik als opleidingsdocent aan de Hogeschool van Utrecht, op het gebied van Nederlands als tweede taal. In 2009 begon ik met het geven van NT2-lessen aan expats, voor zowel groepen als individuen. Daarnaast ben ik jazz-zangeres en heb ik een eigen jazzband.

Aanpak

Ik vind het belangrijk om in te spelen op de leerstijl van de cursist, omdat elke taalleerling anders is. Ik ben een creatieve docent die graag stimulerende lessen creëert en ik houd ervan om cultuur in mijn lessen te integreren. Voor mijn cursisten gebruik ik praktische en nuttige oefeningen en ‘real life situaties’ om zijn of haar taaldoelen te kunnen bereiken.

Het leren van een taal gaat wat mij betreft verder dan het zitten in een kamer tussen vier muren. Om je prettig te voelen om Nederlands te spreken, creëer ik veel interactieve, praktische en speelse situaties. Voor beginners betekent dat: rollenspelen, naar buiten gaan, praten over de omgeving en het doen van buitenschoolse opdrachten. Ook maak ik gebruik van liedjes en filmpjes op YouTube.

Hoe een les aan de meer gevorderde cursisten eruit ziet is afhankelijk van het doel van de cursist. Dat kan zijn: zijn of haar grammatica verbeteren, beter schrijven in het Nederlands, makkelijker kunnen spreken op professioneel niveau etc. Bij dit laatste oefenen we o.a. in rollenspelen zoals ‘vergaderen op het werk’ en het voorbereiden van presentaties. Verder maak ik gebruik van filmpjes uit het nieuws, uit tv-programma’s, artikelen, websites etc.

Ook bij lessen aan gevorderden is mijn insteek praktisch en gericht op interactie, want zelfs grammatica kun je leren door veel spreekoefeningen te doen. Op deze manier krijgen mijn cursisten plezier in het leren van een nieuwe taal en dat alleen al zorgt voor betere resultaten.

Referenties

Ik heb trainingen gegeven op verschillende niveaus, in verschillende branches. Van (intensieve) individuele trainingen tot groepen.

Mylène Hanson geeft trainingen Nederlands in de regio’s Amersfoort, Hilversum, Utrecht en Amsterdam. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Mylène, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Meer over Mylène Hanson:

Mylène Hanson

Korte biografie

specialisatie

Nederlands als Tweede Taal op alle niveaus, van A0 t/m C1. Praktische interactie, creatieve werkvormen, multimedia, muziek

actief in regio
deze talen

Ik ben een creatieve docent die graag stimulerende lessen creëert en ik houd ervan om cultuur in mijn lessen te integreren.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.