Monique Jansen

Taaltrainer Nederlands (NT2)

Mijn naam is Monique Jansen en ik ben online taaltrainer Nederlands als Tweede Taal.

Na mijn studie Engelse Taal en Letterkunde heb ik de opleiding voor docent NT2 gedaan in Utrecht en Tilburg. Ik heb in Amerika en Zwitserland gewoond en op het moment verdeel ik mijn tijd tussen Canada en Nederland.

Doordat ik zoveel tijd in het buitenland doorgebracht heb (en nog steeds doorbreng) heb ik zowel in het bedrijfsleven (Martinair, Douwe Egberts, Bank for International Settlements) als in het onderwijs gewerkt (ROC Den Haag, ROC Gouda, verschillende taalscholen).
Daardoor kan ik me goed inleven in de gevoelens van nieuwkomers en expats in Nederland. Ik ken de uitdagingen en de frustraties, maar ook de euforie als je een land en zijn mensen begint te begrijpen. En dat begint natuurlijk bij het leren van de taal!

In Zwitserland heb ik mijn Duits geperfectioneerd en heb het lokale dialect geleerd. Wat was ik blij toen ik langzaam maar zeker steeds meer begon te begrijpen van mijn nieuwe land! Wat was ik blij toen ik vrienden kon maken die niet voor mij naar het Engels hoefden over te schakelen! Ik kon lokaal een baan vinden en me in alle situaties redden.

En dat gun ik jou ook! Of je nu al wat langer in Nederland bent, of net nieuw aangekomen – ik zou het geweldig vinden jou daarbij te mogen helpen!

Aanpak

Mijn cursisten prijzen mijn positiviteit, enthousiasme en kennis van de taal.

Geen enkele les is bij mij hetzelfde. Iedereen leert anders en het is mijn taak om bij de manier van leren van de cursist aan te sluiten. Toen ik Duits leerde heb ik zelf ondervonden hoe het is als een docent niet aansluit bij jouw wensen of leerstijl. Gezien en gehoord worden in de les is zo belangrijk!

Ik heb me gespecialiseerd in online lessen. Als je niet fysiek tegenover elkaar zit is de verbale communicatie nog belangrijker, dus spreken en actief bezig zijn zijn de hoofdbestanddelen van mijn lessen. Als uitgangspunt gebruik ik vaak een (digitale) lesmethode. Daarnaast heb ik een grote databank met digitaal materiaal en maak ik gebruik van podcasts en video.

Referenties

Ik heb bij verschillende bedrijven in Nederland en Zwitserland trainingen NT2 gegeven. Daarnaast heb ik ook lange tijd trainingen Zakelijk Engels gegeven bij bedrijven in de Randstad. Sinds ik online lesgeef heb ik me volledig toegelegd op NT2.

Monique Jansen geeft online taaltrainingen en is daardoor wereldwijd inzetbaar. Zou je zelf een training Nederlands bij Monique willen volgen of zoek je een training voor je medewerker(s) of collega(‘s)? Neem dan contact met ons op.

Monique Jansen

Korte biografie

specialisatie

Online lessen

deze talen

Mijn cursisten prijzen mijn positiviteit, enthousiasme en kennis van de taal.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.