Matthieu Couvreur

Taaltrainer Frans

Qui suis-je ? Wie ben ik?

• Ervaringsdeskundig. Na mijn studie in Parijs, kwam ik in Nederland. Ik ben in 1998 ingeburgerd, o.a. dankzij ‘de nonnen van Vught’ en mijn geduldige collega’s. Een tweede taal leren? Ik ken de valkuilen, uitdagingen én beste tips.

• Interculturele communicatie & business. Als Fransman werkte ik bij oer-Hollandse topbedrijven zoals Albert Heijn, Bol.com en Pearle Opticiens. Ik was senior marketing- en communicatiemanager.

• Coachen en enthousiasmeren. De laatste 15 jaar had ik leidinggevende functies. Een van de leukste aspecten van mijn werk? Leden van mijn team ondersteunen in hun ontwikkeling. Als docent Frans enthousiasmeer ik je ook graag om meer uit je Frans te halen.

• Bevlogen docent. Ik hou van talen! Sinds 2019 ben ik gediplomeerd docent Frans via de Alliance Française Paris Île-de-France en het Frans nationaal centrum voor afstandsonderwijs.

• Kosmopoliet. Naast mijn moederland Frankrijk, ken ik deze Franssprekende landen in Afrika zeer goed: Marokko, Tunesië, Mali, Guinée-Conakry & Burkina Faso. Ik reis veel en volg geopolitiek nieuws op de voet.

Aanpak

Het klinkt zakelijk: Frans leren voor je werk. Toch is het altijd een heel persoonlijk en intensief proces. Ik moet leerlingen écht leren kennen om maatwerk te leveren. Soms is er wat Eerste Hulp Bij Spreekangst nodig. Of we gaan aan de slag om interculturele miscommunicatie te voorkomen. Ik hou van mijn vak en verheug me op elke les. Dat betekent ook: vooraf zoeken naar content die mijn leerlingen echt triggert. Het is geweldig als iemand vervolgens met meer vertrouwen de Franstalige markt op kan.

Matthieu Couvreur traint in de regio Amsterdam en geeft ook online trainingen. Heb je interesse in een taaltraining Frans, gegeven door Matthieu, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Matthieu Couvreur

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Ik hou van mijn vak en verheug me op elke les. Dat betekent ook: vooraf zoeken naar content die mijn leerlingen echt triggert. Het is geweldig als iemand vervolgens met meer vertrouwen de Franstalige markt op kan.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.