Marleen Visser

Taaltrainer Nederlands (NT1 & NT2)

Ik ben Marleen Visser. Ik ben gecertificeerd docent NT2 en logopedist. Mijn keuze om logopedie te gaan studeren kwam voort uit mijn interesse in de verschillende facetten van communicatie. Daarnaast hou ik van informatie overdragen en probleemoplossend werken, vaardigheden die nodig zijn voor het vak Logopedie. Vanuit de logopedie heb ik geleerd dat begrijpen en begrepen worden een basisbehoefte is, in welke taal dan ook.

In mijn laatste studiejaar mocht ik op de Hogeschool Utrecht meewerken aan een project gericht op uitspraakverbetering bij anderstalige studenten. Na mijn afstuderen ben ik lessen Uitspraakverbetering aan Anderstaligen gaan geven. Door deze lessen ontdekte ik dat ik ook veel plezier beleef aan het doceren van de Nederlandse taal.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als docent NT2. Ik geef aan zeer uiteenlopende doelgroepen les. Van au pairs tot expats tot inburgeraars. Hoog, midden en laagopgeleid, zowel groepen als maatwerktrainingen, al dan niet werkgerelateerd. Ook geef ik NT1 trainingen. (zakelijk Nederlands, correct zakelijk schrijven). Mijn achtergrond als logopedist ervaar ik bij het trainen als een meerwaarde.

Aanpak

Zelfvertrouwen en bewustwording vormen de basis om tot leren te komen. Ik vind het belangrijk om een cursist het juiste gereedschap te geven om zichzelf verder te kunnen helpen. Zoals Nietzsche zegt: “Men beloont een leraar slecht als men steeds zijn leerling blijft.”

Een taal moet je praktisch en functioneel gebruiken. Je wilt begrijpen en begrepen worden. Niet teveel praten over grammatica maar gewoon doen. In mijn training is er dan ook veel aandacht voor spreken en uitspraak waarbij ik het belangrijk vind dat cursisten durven los te komen van het papier en durven fouten te maken om zo de spreekdrempel te verlagen. Daarbij leg ik graag het accent op woordenschatuitbreiding.

In mijn lessen staat maatwerk centraal. Wanneer de doelen werkgerelateerd zijn maak ik materiaal op maat zodat de inhoud (woordenschat, casussen, rollenspelen) goed aansluit. Verder maak ik tijdens mijn trainingen graag gebruik van actualiteiten, cultuur en media.

Deelnemers beschrijven mij als een bevlogen trainer met een brede kennis van zaken bij wie ze meer dan alleen taal leren. Ik krijg vaak terug dat mijn uitleg duidelijk en gestructureerd is. Een veel gehoorde reactie naar aanleiding van de training Uitspraakverbetering is: “Waarom heb ik dit niet eerder gehad?“ of zoals een cursist de training Uitspraakverbetering eens mooi verwoordde “Het is een openbaring”.

Referenties

Ik heb de afgelopen jaren trainingen gegeven aan medewerkers van o.a. de Rabobank, ING, Fonq, diverse tandartspraktijken, HOC, BAM, Capgemini, de belastingdienst, ArboVitale, Cargoquide, het Nederlands Migratie Instituut, Leander, HP, Tolken Select, Sweco en Huisvesting Leusden.

Marleen Visser traint in de regio Midden-Nederland en verzorgt zowel taaltrainingen NT1 als NT2. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Marleen, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Marleen Visser

Korte biografie

specialisatie

Logopedie, uitspraaktraining, spreekvaardigheid, woordenschat, zakelijke schrijfvaardigheid

actief in regio
deze talen

Deelnemers beschrijven mij als een bevlogen trainer met een brede kennis van zaken bij wie ze meer dan alleen taal leren.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.