Marjolein Joosen

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Marjolein Joosen. Al op jonge leeftijd was ik geïntrigeerd door taal en wilde ik zoveel mogelijk talen leren. Na de middelbare school studeerde ik Communicatie- en Informatiewetenschappen en Educational Sciences, waarna ik diverse jaren werkte als tekstschrijver. Ook werkte ik verschillende jaren als docent Nederlands bij de Nederlandse taal- en cultuurschool in Costa Rica, waar ik lessen Nederlands als vreemde taal (NVT) gaf aan zowel kinderen als volwassenen.

Daarnaast leerde ik in die jaren vloeiend Spaans spreken. Begin 2019 voltooide ik de opleiding tot docent Nederlands als Tweede Taal (NT2) aan de Hogeschool Utrecht en richtte ik Taalstudio Mar op, waar ik mijn kennis van en ervaring met de Nederlandse taal inzet in mijn werkzaamheden als journalist, redacteur, en NT2-docent voor volwassenen.

Aanpak

Ik verzorg NT2-lessen voor beginners tot (ver)gevorderden. Ik geef zowel groeps- als individuele lessen, online en op locatie. Met regelmaat verzorg ik NT2-trainingen in het buitenland aan niet-Nederlandse tandartsen die gaan werken bij een Nederlandse tandartsenpraktijk.

Behalve met het taalniveau houd ik in mijn lessen rekening met de achtergrond, leerstijl en persoonlijke wensen en interesses van studenten. Ik zet verschillende lesmethoden, materialen en soorten oefeningen in en vind plezier in de lessen van groot belang. Als NT2-docent werk ik onder meer voor De Taaltrainer, de Universiteit van Amsterdam, BGB Dentistry en Ad Appel Taaltrainingen.

Referenties

Ik ben gespecialiseerd in lessen NT2 voor zakelijke en niet-zakelijke doeleinden, lessen Nederlands als eerste taal (NT1) en schrijftrainingen Nederlands. Daarnaast werk ik als redacteur en journalist, onder meer voor de medische sector.

Marjolein Joosen traint in de regio Amsterdam/Haarlem en verzorgt ook online trainingen. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s), gegeven door Marjolein? Neem dan contact met ons op.

Marjolein Joosen

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Ik zet verschillende lesmethoden, materialen en soorten oefeningen in en vind plezier in de lessen van groot belang.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.