Marielle Wessel

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2) en Frans

Mijn naam is Marielle Wessel en taal hoorde bij de natuurlijke bagage van mijn opvoeding. Het Frans was de grote liefde van mijn vader, wat zeker te maken had met dat deel van onze familie dat in Frankrijk woont. Wij gingen er dus vaak heen.
Na de middelbare school heb ik vreselijk zitten dubben, onder meer over de keus: Nederlands of Frans? Of toch naar de School voor de Journalistiek? Psychologie is ook interessant en belangwekkend. Het werd Frans. Maar ook Nederlands, omdat ik ging vertalen, wat vaak neerkomt op copywriting, zeker in branches als toerisme, cosmetica, bijouterie, waar teksten nooit 1-op-1 kunnen worden omgezet. Psychologie is onlosmakelijk verbonden met trainen en groepsdynamica.

De Franse praktijk is mij van binnenuit bekend. Ik heb in Frankrijk gewoond en gewerkt, terug in Nederland ben ik enige tijd verbonden geweest aan het Maison de la France, waar de contacten met Frankrijk – en de omgangsvormen – dagelijkse kost waren. Als vertaalbureau onderhouden wij relaties met Franse klanten.
Deze mix heeft mij gevormd. Het beste van alles in het beroep van trainer. Ik doe het nog altijd met plezier. Iedere cursist heeft zijn eigen, boeiende verhaal.

Aanpak

Voor aanvang van een training breng ik de huidige en de gewenste situatie in kaart. Ik wil weten wat je kunt en wat je moet kunnen in het kader van je functie. Anders werk je in het wilde weg en dat is zonde. Vervolgens kies ik een algemene methode, eventueel een grammaticaboek. De rol van de deelnemers is te komen met eigen materiaal. Dan pas wordt het een maatwerktraining. En natuurlijk is internet een goudmijn. Je vindt er bijna letterlijk alles: luister- en kijkmateriaal, actualiteit, informatie over branches en bedrijven.

Vertrouwen is de basis voor een vruchtbare samenwerking tussen trainer en deelnemer. Dat wordt gelegd tijdens algemene gesprekken aan het begin van een sessie (pour se remettre dans le bain, om er weer in te komen, en tussendoor). Taal = communicatie, hét middel om contact met anderen te leggen en onderhouden.

Referenties

Ik heb ervaring in uiteenlopende branches en bedrijven: multinationals, overheidsinstanties, semioverheidsinstanties, bedrijven in de MKB-sfeer: banken en andere financiële instellingen, douane & belastingdienst, techniek, bouw en engineering, voedingsmiddelen, staal, land- en tuinbouw, automotive, distributie. In principe ben ik generalist, ben jij de specialist. Ik leer nog iedere dag.

Taaltrainer, een verrijkend beroep.

Marielle Wessel geeft trainingen Nederlands en Frans in de regio’s Randstad, Utrecht en Veluwe. Heb je interesse in een training Nederlands of Frans voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s)? Neem dan contact met ons op.

Marielle Wessel

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Frans, commercieel Frans, Beter Nederlands, NT1, NT2

actief in regio
deze talen

Taal = communicatie, hét middel om contact met anderen te leggen en onderhouden.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.