Margriet van de Weerdhof

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Margriet van de Weerdhof en ik geef privélessen met de focus op spreekvaardigheid. Ik ben gespecialiseerd in het verbeteren van de uitspraak, de uitbreiding van de woordenschat en taal op de werkvloer. Daarnaast werk ik als beoordelaar van de spreek- en schrijfexamens van het Staatsexamen Nt2 (programma I en II) en als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk.

Ik heb Geschiedenis gestudeerd in Groningen. Na het behalen van mijn master heb ik eerst 15 jaar bij diverse gemeenten gewerkt. Naast dit werk was ik ook taalcoach. Het geven van lessen vond ik zo leuk dat ik besloot om de opleiding tot docent NT2 te gaan volgen. In mijn rol als docent NT2 kan ik mijn passie voor diverse culturen, talen, onderwijs en mensen volop benutten. Sinds anderhalf jaar leer ik de Arabische taal en ervaar ik nu zelf hoe het is om een vreemde taal te leren! Dat is lang niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk lukt het. Mijn motto is dan ook:التعلم ليس له عمر (Je bent nooit te oud om de leren).

Aanpak

In mijn lessen draait alles om het verbeteren van jouw spreekvaardigheid. Heb je al een goed, algemeen niveau Nederlands maar vind je spreken nog lastig? Ben je nog onzeker en durf je niet altijd deel te nemen aan een gesprek? Ik coach je om met meer zelfvertrouwen in het Nederlands te spreken.

Het lesmateriaal wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en taalniveau, of het nu gaat om alledaagse situaties of voor het werk. Het huiswerk kun je via WhatsApp versturen zodat ik je snel van feedback kan voorzien. Zo kunnen we samen werken aan jouw taalvaardigheden en leerdoelen. Door deze persoonlijke aanpak kun je jezelf snel ontwikkelen en het maximale uit elke les halen.

Ik maak gebruik van een gevarieerd aanbod aan materialen waaronder lesboeken, materiaal van de werkvloer, krantenartikelen, tijdschriften, folders en ook tv- en radioprogramma’s. Kortom een compleet pakket waarmee je na mijn lessen zelfverzekerd in het Nederlands kunt communiceren.

Referenties

Sinds 2006 geef ik één-op-één lessen voor niveau A1 tot en met B2 voor diverse bedrijven en particulieren. Ik verzorg taaltrainingen Nederlands (NT2) in de regio Midden-Nederland, online en op locatie bij de opdrachtgever.

Margriet van de Weerdhof traint in de regio Midden-Nederland. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Margriet, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Margriet van de Weerdhof

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Sinds anderhalf jaar leer ik de Arabische taal en ervaar ik nu zelf hoe het is om een vreemde taal te leren! Dat is lang niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk lukt het. Mijn motto is dan ook:التعلم ليس له عمر (Je bent nooit te oud om de leren).

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.