Marcus Grollman

Taaltrainer Engels

Mijn naam is Marcus Grollman. Mijn familieachtergrond is echt Europees, met wortels in Nederland, Ierland, Denemarken, Duitsland en Letland. Ik ben geboren in Londen en daarna opgeleid tot universitair niveau in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb gedurende mijn hele carrière (meer dan dertig jaar) in het onderwijs gewerkt. Zo heb ik lesgegeven op basisscholen, middelbare scholen, taalinstituten en universiteiten in Engeland, Italië, Spanje en Nederland. Meer recent was ik Sectiehoofd Engels in het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en vakleerkracht Engels op een tweetalige basisschool. Ik ben freelance Engelse trainer, coach en consultant.

Aanpak

Het studeren van een vreemde taal is zowel een uitdaging als een kans. Als gemotiveerde en gepassioneerde taaldocent ben ik me bewust van de toenemende aanwezigheid van Engels als internationale lingua franca in het zakelijke en academische leven. Nog belangrijker is dat het leren van Engels relevant en vooral leuk moet zijn. Ik geef geen les volgens een vaste formule; mijn cursussen ontwerp ik op maat volgens de behoeften van de klant. Ik bied kansen en uitdagingen aan voor mijn cursisten, zodat zij hun Engelse vaardigheden kunnen ontwikkelen op een manier die bij hun behoeften past. Als ik een van mijn workshops in vijf woorden zou beschrijven, zou ik het volgende gebruiken: attent, modern, enthousiast, zakelijk, PLEZIER.

Referenties

Als zowel opleidingsdirecteur van een taleninstituut op de Canarische Eilanden als Sectiehoofd Engels in een universitair talencentrum was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en leveren van Engelse cursussen voor verschillende soorten deelnemers: universiteitsstudenten, senior bedrijfsmanagers, HR medewerkers, leraren in basisscholen, middelbare scholen en universiteiten, secretaresses, ziekenhuispersoneel en diverse andere klantengroepen. De cursussen die ik heb aangeboden aan degenen die ‘gewoon’ hun Engelse vaardigheden willen verbeteren in een steeds internationaler wordende wereld zijn even belangrijk, misschien is het steeds normaler om meer vertrouwen te hebben in de conferentiezaal, de personeelsruimte of op vakantie. Engels is nu een wereldwijde taal en ik probeer mijn klanten een complete, moderne en bevredigende leerervaring te bieden.

Marcus Grollman geeft trainingen Engels in de regio’s Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Heb je interesse in een taaltraining Engels, gegeven door Marcus, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Marcus Grollman

Korte biografie

specialisatie

Algemeen Engels (alle niveau’s), Zakelijk Engels, interculturele communicatie, academisch Engels (schrijven, spreken), Presenteren, Legal English, Classroom English (Engels voor onderwijzers), Personal Tutor Programs

actief in regio
deze talen

Engels is nu een wereldwijde taal en ik probeer mijn klanten een complete, moderne en bevredigende leerervaring te bieden.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.