Marcus Grollman

Taaltrainer Engels

Mijn familieachtergrond is echt Europees, met wortels in Nederland, Ierland, Denemarken, Duitsland en Letland. Ik ben geboren in Londen en opgeleid tot universitair niveau in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb gedurende mijn hele carrière (meer dan dertig jaar) in het onderwijs gewerkt en lesgegeven op basisscholen, middelbare scholen, taalinstituten en universiteiten in Engeland, Italië, Spanje en Nederland. Meer recent was ik Sectiehoofd Engels in het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en een vakleerkracht Engels op een tweetalige basisschool. Ik ben freelance Engelse trainer, coach en consultant.

Taalkennis: Engels
Werkervaring: algemeen Engels (alle niveau’s), Zakelijk Engels, interculturele communicatie, academisch Engels (schrijven, spreken), Presenteren, Legal English, Classroom English (Engels voor onderwijzers), Personal Tutor Programs

Aanpak

Het studeren van een vreemde taal is zowel een uitdaging als een kans. Als gemotiveerde en gepassioneerde taaldocent ben ik me bewust van de toenemende aanwezigheid van Engels als internationale lingua franca in het zakelijke en academische leven. Nog belangrijker is dat het leren van Engels relevant en vooral leuk moet zijn. Ik geef geen les volgens een vaste formule; ik ontwerp mijn cursussen op maat volgens de behoeften van de klant. Ik bied kansen en uitdagingen aan voor mijn cursisten, zodat zij hun Engelse vaardigheden kunnen ontwikkelen op een manier die bij hun behoeften past. Als ik een van mijn workshops in vijf woorden zou beschrijven, zou ik het volgende gebruiken: attent, modern, enthousiast, zakelijk, PLEZIER.

Referenties

Als zowel opleidingsdirecteur van een taleninstituut op de Canarische Eilanden als Sectiehoofd Engels in een universitair talencentrum was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en leveren van Engelse cursussen voor verschillende soorten deelnemers: universiteitsstudenten, senior bedrijfsmanagers, HR medewerkers, leraren in basisscholen, middelbare scholen en universiteiten, secretaresses, ziekenhuispersoneel en diverse andere klantengroepen. De cursussen die ik heb aangeboden aan degenen die ‘gewoon’ hun Engelse vaardigheden willen verbeteren in een steeds internationaler wordende wereld zijn even belangrijk, misschien is het steeds normaler om meer vertrouwen te hebben in de conferentiezaal, de personeelsruimte of op vakantie.
Engels is nu een wereldwijde taal en ik probeer mijn klanten een complete, moderne en bevredigende leerervaring te bieden.

Marcus Grollman

Korte biografie

specialisatie

conversatie Engels, zakelijk Engels, interculturele communicatie, examentraining (IELTS)

deze talen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.