Lotte Gerestein

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Hallo, ik ben Lotte Gerestein en ik woon in Nijmegen. Ik geef NT1 en NT2 en ik zou mezelf omschrijven als een docent met een persoonlijke en creatieve aanpak. Dat betekent dat ik niet een vooropgezet plan heb, maar dat het lesplan afhangt van de perso(o)n(en) die ik voor me heb. Het belangrijkste vind ik dat mijn training aansluit bij het niveau en de behoeften van de klant.

Door mijn achtergrond heb ik een frisse blik op het vak. Ik heb Nederlandse taal en cultuur en Literatuurwetenschap gestudeerd. Een half jaar van mijn studie heb ik in Parijs gevolgd. Na mijn studie werkte ik vijf jaar voor een jeugdtheatergezelschap. Vervolgens behaalde ik mijn eerstegraads bevoegdheid voor docent Nederlands.

Aanpak

In mijn NT1-cursussen kijk ik naar de behoeften van de cursisten. Samen maken we een plan, dat tijdens de cursus ook altijd kan worden bijgesteld als er nieuwe ideeën op tafel komen. Door mijn achtergrond als eerstegraads docent Nederlands, beschik ik over de juiste vakkennis en veel verschillende werkvormen voor kleine en grotere groepen van alle niveaus. Het belangrijkste doel van de lessen is dat de cursist zich bewust wordt van zijn of haar eigen taalgebruik. Dus: je leert bij mij niet foutloos schrijven, maar je leert je bewust te worden van je valkuilen en je krijgt handvatten om deze valkuilen aan te pakken.

De NT2-cursussen geef ik eveneens vanuit een persoonlijke aanpak. Centraal staat wat de cursist wil leren én hoe hij/zij het liefst leert. Doordat ik in mijn trainingen vanaf de start de cursist aan het woord laat, vormen vanzelfsprekend zijn/haar taalgebruik en leef- en/of werkomgeving het uitgangspunt. Hiertoe train ik met veel spreekvaardigheid – specifiek rollenspelen, waarin de beoogde situaties tot leven komen. Dit ondersteun ik met teksten en audio- en visueel materiaal, afgestemd op de beoogde situatie en het vakgebied van de cursist. Door bovenstaande aanpak maakt het niet uit welk taalniveau en/of beroep de cursist heeft. Uiteraard vinden de lessen grotendeels in het Nederlands plaats.

Lotte Gerestein traint in de regio’s Oost-Nederland, Midden-Nederland en eventueel Duitsland en verzorgt zowel taaltrainingen NT1 als NT2. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Lotte, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Meer over Lotte Gerestein:

Lotte Gerestein, Taaltrainer Nederlands, NT1, NT2, De Taaltrainer
Lotte Gerestein

Korte biografie

specialisatie

spreek- en schrijfvaardigheid in NT1 en NT2

actief in regio
deze talen

Het belangrijkste vind ik dat mijn training aansluit bij het niveau en de behoeften van de klant.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.