Leontine Stutterheim

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Leontine Stutterheim. Van jongs af aan ben ik een boekenworm en houd ik van de Nederlandse taal. Geen gekke keuze dus om na het behalen van mijn middelbare school te kiezen voor de studie Nederlands. In 1987 begon ik aan de Rijksuniversiteit te Groningen en studeerde ik af in de richting taalbeheersing.

Na mijn studie heb ik als freelancer voor een Zeeuwse krant gewerkt en reisde ik met een oud autootje door heel de mooie provincie om inwoners met een bijzonder verhaal te interviewen. Na dit avontuur werd ik moeder en toen de kinderen klein waren, startte ik in Arnhem een kinderwinkel. In het assortiment waren natuurlijk ook de mooiste kinderboeken opgenomen.

Na enkele jaren begon het echter opnieuw te kriebelen en wilde ik weer iets met mijn studie Nederlands gaan doen. Ik volgde de NT2-opleiding en kreeg een baan op een mbo. Het eerste jaar werkte ik als docent NT2 en daarna was ik gedurende 7 jaar docent Nederlands voor de studenten Zorg & Welzijn niveau 4. In die periode behaalde ik ook mijn tweedegraads lesbevoegdheid docent Nederlands.

In 2015 kwam de vluchtelingenstroom vanuit Syrië op gang en vanaf dat moment ben ik weer volledig als docent NT2 aan de slag gegaan. Naast de lessen inburgering, geef ik taalverhoging B1 en B2. Het werken op een ROC bevalt goed maar toch begon na enkele jaren wederom mijn ondernemingsbloed te stromen. Daarom startte ik ‘Leontine voor taal’ en nu geef ik naast mijn baan op het ROC taalles aan hoogopgeleide expats. Ook geef ik incompany-trainingen die o.a. bij PreZero, gemeente Zevenaar, Smurfit Kappa en Bidfood hebben plaatsgevonden.

Aanpak

Tijdens mijn lessen wordt veel gesproken. De cursisten voelen zich veilig en durven fouten te maken. Als basis voor de gesprekken maak ik gebruik van krantenartikelen, documentaires en lees ik samen met hen toegankelijke Nederlandse literatuur. Naast spreekvaardigheid wordt er veel tijd aan examentraining besteed, waarbij ik de cursisten goed voorbereid op het examen. Tot mijn trots kan ik zeggen, dat tot nu toe alle cursisten met vlag en wimpel zijn geslaagd!

Leontine Stutterheim geeft trainingen Nederlands, online en in de regio Arnhem. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Leontine, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Leontine Stutterheim

Korte biografie

specialisatie

Conversatietraining, examentraining A2, B1 en B2

actief in regio
deze talen

De cursist voelt zich veilig om te spreken en wordt op gedegen wijze op het examen voorbereid. Mijn lessen zijn creatief waarbij ik ook veel aandacht en interesse heb voor de mens achter de cursist.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.