Josseke Jonker

Taaltrainer Nederlands

Hoi! Wat leuk dat je Nederlands gaat leren en misschien wel bij mij…
Dan ben je vast benieuwd wie ik ben. Mijn naam is Josseke Jonker. Met een master in Nederlands als tweede taal en ruim 13 jaar ervaring, ben ik goed uitgerust om jou optimaal te begeleiden in jouw leerproces. Mijn cursisten prijzen mijn creativiteit, mijn humor, mijn betrokkenheid en mijn vermogen om mijn leerlingen aan te sporen het maximale uit zichzelf te halen.

Ik vind vooral het proces heel leuk; in kaart brengen waar jouw verbeterpunten liggen, leuke oefeningen bedenken om jou daarvan bewust te maken en zien hoe het je steeds beter lukt om je gedachtes onder woorden te brengen in goed, verstaanbaar Nederlands. Het persoonlijke contact wat daarbij ontstaat is waarom ik dit vak zo boeiend en inspirerend vind.

Aanpak

Ik geloof sterk in het principe “Leren door te Doen”. Daarom staat spreekvaardigheid centraal bij mijn NT2-lessen. Door te spreken, merk je namelijk wat je al beheerst en waar nog ruimte is voor verbetering. Ook kun je door gerichte spreekoefeningen nieuwe taalgewoontes inslijpen. Bovendien is spreken een uitstekende manier om nieuwe woorden in context te plaatsen en ze daarmee steviger te verankeren in het geheugen. Daarnaast is communiceren ook gewoon leuk, omdat je een verbinding aangaat met je gesprekspartner. Dit betekent dat je in mijn lessen veel aan het woord zult zijn en hoe meer je je openstelt en vertelt, hoe leuker, maar ook hoe effectiever de les zal zijn.

Bij mijn NT1-schrijftrainingen gaan mijn cursisten eveneens zelf aan de slag en produceren en redigeren ze hun eigen materiaal, waardoor ze zich bewust worden van hun valkuilen en hun teksten uiteindelijk niet alleen correcter worden, maar ook doeltreffender.

Ik heb een zogenaamde eclectische werkwijze, wat inhoudt dat ik gebruikmaak van een combinatie van methodieken en werkvormen die mogelijk tot de gewenste verbetering kunnen leiden.  Zo kan ik beter aansluiten op de verschillende leerbehoeftes van mijn cursisten en daarmee echt 100% maatwerk leveren.

Referenties

Een paar mooie complimenten van klanten:

“Josseke kept my motivation up through clever adaption of the language lessons and the material. I moved beyond what I thought was possible thanks to her patience and great experience”.

“She has a strong focus on the client and puts time and energy into tailoring her approach to specific needs of the participants”.

“Josseke geeft leuk en enthousiast les en stopt veel praktijkgerichte spreekvaardigheidsoefeningen in haar lessen.

Josseke Jonker geeft trainingen Nederlands in de regio Midden-Nederland. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s), gegeven door Josseke? Neem dan contact met ons op.

Josseke Jonker

Korte biografie

specialisatie

Maatwerk voor hoogopgeleiden (alle niveau’s), Voorbereidingstrajecten Staatsexamen, AKV-trajecten (tandartsen, dierenartsen)

actief in regio
deze talen

Door het gebruik van een combinatie van methodieken en werkvormen kan ik beter aansluiten op de verschillende leerbehoeftes van mijn cursisten en daarmee echt 100% maatwerk leveren.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.