José Klimsop

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is José Klimsop en ik ben taal- en communicatietrainer voor het bedrijfsleven en overheid. Tijdens mijn studie Algemene Taalwetenschap ben ik begonnen met het geven van taaltrainingen. Daarna werkte ik als tekstschrijver en bureauredacteur bij een educatieve uitgeverij. Vervolgens heb ik een stevige opleiding tot communicatietrainer en coach gevolgd en werk ik nu zo’n 20 jaar als taal- en communicatietrainer. Naast taaltrainingen geef ik onder meer trainingen beïnvloedings- en adviesvaardigheden, overtuigend presenteren en effectief communiceren met klanten.

Mijn ervaring als communicatietrainer is van grote waarde voor mijn werk als taaltrainer. Er zijn wetmatigheden waar zowel sprekers als schrijvers gebruik van kunnen maken. Waar haakt een lezer af- of juist aan? Hoe zorg je ervoor dat de lezer zijn aandacht niet verliest en geboeid blijft? Hoe overtuig je de lezer? Hoe houd en stuur je zijn aandacht?  

Aanpak

Cursisten en klanten omschrijven mij als betrokken, deskundig, prettig en ontspannen. Ik hou van een praktische aanpak met een stevige inhoud en een luchtige, vrolijke en afwisselende training. Deelnemers werken met hun eigen teksten. Hierdoor sluit een training altijd aan op ieders individuele leerwensen. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen kwaliteiten en valkuilen.

Deelnemers aan mijn trainingen zijn direct in staat om hun teksten enorm te verbeteren. Ook mensen die onzeker zijn over hun eigen schrijfvaardigheid. En dat geeft energie en zelfvertrouwen! In mijn trainingen werk je met je eigen teksten en:


– leer je hoe je de lezer moeiteloos in jouw verhaal meeneemt;
– hoe je iets ingewikkelds toch helder op kunt schrijven;
– leer je grammaticale kneepjes om je tekst nét wat lekkerder te laten lopen;
– leer je wat een goede structuur voor je tekst kan doen en hoe je dat aanpakt;
– frissen we de spellingregels en d’s en t’s op;
– bespreken we taalkwesties als hij wil/wilt, dat/wat, een aantal hebben/heeft.

Referenties

Ik heb taaltrainingen verzorgd voor:

 • Belastingdienst
 • Gemeentes
 • Fiod
 • Bestuursacademie
 • Alliander
 • Certe medische diagnostiek en advies
 • Aldi Nederland
 • Mercedes Benz
 • Waterbedrijven Vitens en Evides
 • Waterschap Drents Overijsselse Delta
 • WIL Werk en Inkomen Lekstroom

José Klimsop geeft trainingen Nederlands (NT1) in de regio Arnhem, Assen, Den Bosch, Groningen, Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s), gegeven door José? Neem dan contact met ons op.

José Klimsop

Korte biografie

specialisatie

Schriftelijke communicatie, B1-taalgebruik voor organisaties, Klantgericht schrijven

actief in regio
deze talen

Deelnemers aan mijn trainingen zijn direct in staat om hun teksten enorm te verbeteren. Ook mensen die onzeker zijn over hun eigen schrijfvaardigheid. En dat geeft energie en zelfvertrouwen!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.