John Houdijk

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Mijn naam is John Houdijk. Na het afronden van mijn studies Algemene Taalwetenschappen en Algemene Letteren (beide cum laude), heb ik een extra diploma gehaald om gecertificeerd docent-NT2 te worden. Ik heb in alle jaren dat ik lesgeef een zeer brede ervaring opgedaan. Ik word vanwege mijn universitaire achtergrond relatief vaak ingezet voor hoger opgeleiden en leidinggevenden, en voor de hogere taalniveaus, maar ik vind alles leuk!

Aanpak

Cursisten beschrijven mij als een trainer die dichtbij ze komt: die echt geïnteresseerd is en die de training op een vanzelfsprekende en bevredigende manier zoveel mogelijk laat aansluiten op de persoonlijke leefwereld, wensen en behoeften. In het kader daarvan geef ik vaak ook praktische opdrachten op als zelfstudie– zodat men de taal dagelijks beter gaat gebruiken. De cursist en ik monitoren dit dan ook steeds. Daarnaast is men blij met mijn grondige kennis van de taal (grammatica, uitspraak, spelling, tekst opbouw etc.) en de duidelijke structuur in de cursus. Ik streef ernaar om de cursist te laten genieten van de les, maar deze tegelijkertijd ook elke les heel veel te laten leren.

Referenties

Ik geef les aan alle niveaus en alle soorten cursisten, privé en in groepen, voor bedrijven en voor particulieren. Ik heb trainingen Nederlands bij zowel kleine als grote bedrijven verzorgd, zoals bij:

  • Rabobank
  • Mercedes Benz
  • Henkel
  • Servex
  • Sika
  • KWR
  • Ernst en Young
  • KPMG

John Houdijk traint in de regio Utrecht. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s), gegeven door John? Neem dan contact met ons op.

John Houdijk, taaltrainer Nederlands, NT1, NT2, de Taaltrainer
John Houdijk

Korte biografie

specialisatie

Nederlands voor hogeropgeleiden, wetenschappelijk Nederlands, zakelijke schrijfvaardigheid, Staatsexamen NT2, Beter Nederlands, Nederlands voor particulieren

actief in regio
deze talen

Mijn cursisten stellen mijn grondige kennis van de Nederlands taal en de duidelijke structuur in de cursus erg op prijs.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.