Jeannette Smulders

Taaltrainer Nederlands (NT2)

Mijn naam is Jeannette Smulders. Vanwege mijn passie voor de Engelse taal heb ik na mijn gymnasiumopleiding een jaar in Engeland gewoond. Daarna studeerde ik Engelse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik heb ik me gespecialiseerd in het volwassenen onderwijs, omdat me dat veel voldoening geeft. Op een gegeven moment werd ik gevraagd ook Nederlands voor anderstaligen (NT2) te geven. Toen ontdekte ik hoe leuk het is om je eigen taal aan buitenlanders te leren. Net zoals te vertellen over de Nederlandse cultuur en te horen hoe het wonen in Nederland beleefd wordt. Ik geef vooral trainingen Nederlands aan mensen uit het bedrijfsleven. Ik vind het altijd heel knap om de cursisten in de doeltaal te horen vertellen.

Aanpak

Een plezierige sfeer tussen docent en cursisten vind ik van essentieel belang voor het leren van een andere taal. Openheid, ontspanning en humor in de les hebben een positieve werking en zo’n sfeer geeft ruimte voor creativiteit. Aan het begin van een training bespreek ik met de cursisten wat hun doelstellingen zijn. Zo kunnen we gericht aan die vaardigheden werken. Afhankelijk van de vraag gebruik ik een boek, maar daarnaast ook materiaal uit het dagelijks leven (kranten, internet) en vraag de cursisten regelmatig eigen zakelijk materiaal mee te brengen. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid (werk, cultuur) en facetten daarvan zijn regelmatig terug te vinden in een op maat gemaakte oefening. Zo ontstaat een training op maat en het is boeiend om dan te zien hoe dat motiveert.

Verder leid ik mensen op voor het Staatsexamen NT2 en FCE en CAE

Referenties

Ik geef taaltrainingen aan mensen met een heel verschillende taalachtergrond, die werkzaam zijn bij multinationals, (semi)overheidsinstanties en uiteenlopende branches en bedrijven, zoals de:

  • auto-industrie
  • voedingsmiddelenindustrie
  • chemische concerns
  • financiële instellingen
  • techniek
  • medische instellingen.

Jeannette Smulders woont in Almere en geeft trainingen in de Randstad en Midden- Nederland. Heb je interesse in een training Nederlands, gegeven door Jeannette, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Jeannette Smulders

Korte biografie

specialisatie

Algemene en zakelijke trainingen, intensieve taalcursussen, conversatielessen en cultuurtrainingen.

actief in regio
deze talen

Openheid, ontspanning en humor in de les hebben een positieve werking en zo’n sfeer geeft ruimte voor creativiteit.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.