Jean-Pierre Perroud

Taaltrainer Frans

Mijn naam is Jean-Pierre Perroud. Zoals mijn naam al doet vermoeden, heb ik een Franse achtergrond (geboren en getogen in het Noorden van de Franse Alpen). In Nederland heb ik een master in de Franse Taal en Cultuur afgerond (in de z.g. Management Variant) aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze studie heb ik onder andere onderzoek gedaan naar het aanpassingsvermogen van expats en de hierbij nodige interculturele competenties.

Mijn vele langdurige studie- en werkreizen en verblijven in o.a. Afrika, China, Europa en Zuid-Amerika, hebben mij in staat gesteld de plaats en diversiteit van de Franse taal en Franstalige culturen op wereldniveau helder in kaart te brengen. Tegenwoordig blijf ik pendelen tussen Frankrijk en Nederland om beide werkelijkheden, met speciale aandacht voor taalontwikkelingen, scherp op het netvlies te houden.

Aanpak

Naast Frans en Nederlands spreek ik ook Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Swahili, Mandarijn, en Sranan Tongo (op verschillende niveaus). Door al die talen te leren spreken en schrijven heb ik zelf methodes ontwikkeld om naar de kernvaardigheden van het leerproces van een taal door te dringen. Ieder individu leert anders, het proces is veelzijdig! Mijn jarenlang ervaring als taal en interculturele trainer heeft me in staat gesteld om dat leerproces bij iedere trainee te ontcijferen en te begeleiden.

Een taal leren is leuk en boeiend, een avontuur op zich! En ik span me in, als trainer, om de gehele training op deze manier te laten voortgaan. Het houdt ook meer in dan alleen de taal goed te kunnen verstaan, spreken, en eventueel schrijven. Het begrip van de cultuur, het managen van de verwachtingen van je gesprekspartners over en weer en de ongeschreven regels zijn ook van essentieel belang en komen daarom ruim aan bod tijdens de training.

Om de training haar vruchten af te laten werpen, ontwikkelen we gezamenlijk een programma die we steeds kunnen monitoren en aanpassen (afhankelijk van je niveau, doelstellingen en het voortgaan van je vorderingen). Want jij gaat de taal leren. Ik ben er vooral voor om aan te reiken wat nodig is in je persoonlijke leerproces, zodat dat optimaal verloopt.

Referenties

Ik geef inmiddels al 30 jaar trainingen, als taaltrainer voor alle vooraanstaande Taleninstituten in de regio Amsterdam en den Haag, en als interculturele trainer voornamelijk bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, aan klanten uit alle takken en allerlei functies, van de vloer tot aan de CEO, van het bedrijfsleven, en van veel ministeries. Ook heb ik in het jaar 2000 mijn eigen instituut gesticht, AVANCE.

Jean-Pierre Perroud traint in de regio Amsterdam en geeft ook online trainingen. Heb je interesse in een taaltraining Frans, gegeven door Jean-Pierre, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Jean-Pierre Perroud

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Een taal leren is leuk en boeiend, een avontuur op zich!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.