Jean-Luc Le Gouez


Taaltrainer Frans

Naast Frans (mijn moedertaal) spreek ik Nederlands, Engels en Spaans. Ik werk graag met mensen uit andere landen. Ik heb inmiddels taaltrainingen gegeven aan meer dan 20 nationaliteiten.
Het leren van een taal is een blijft een zeer fascinerend proces. Ik doe mijn werk met veel enthousiasme en plezier!

Na mijn universitaire studies hedendaagse geschiedenis en Franse taal en cultuur heb ik verschillende functies vervuld in internationale organisaties waardoor ik het bedrijfsleven goed begrijp.
Sinds 1990 geef ik taaltrainingen Frans, zowel aan Nederlanders als aan anderstaligen.

Aanpak

In mijn training staat de communicatie centraal. De deelnemer leert direct te communiceren in het Frans. De kern bij de opzet van mijn training is een nauwkeurig analyse van de werkzaamheden van de deelnemer zodat hij die taal leert die hij nodig heeft voor zijn activiteiten.
Welke branche, bedrijf, klanten? Alles wordt in kaart gebracht. Waar zitten zijn klanten of gesprekpartners? Over welke onderwerpen spreekt hij of schrijft hij?

Elke training is maatwerk. Het lesmateriaal wordt speciaal voor de training samengesteld en de manier van lesgeven stem ik af op de wensen en interesses van de cursisten. Ik gebruik bij voorkeur actueel materiaal, zoals krantenartikelen, YouTube fragmenten, folders en bedrijfsmateriaal.

Mijn cursisten prijzen mij om mijn enthousiasme, betrokkenheid, geduld en deskundigheid. Ik vind het belangrijk dat cursisten daadwerkelijk en met plezier leren communiceren in het Frans.

Referenties

Ik heb taaltrainingen verzorgd in Nederland en Frankrijk onder meer voor ABN-AMRO, ING, Société Générale, NSY Euronext, Allen en Overy, Ernst & Young, Cargill, Heineken, Renault, Peugeot, Citroën, en diverse ministeries.
Ik was tevens verantwoordelijk voor het verzorgen van de Franse taaltrainingen bij de ESA-ESTEC.

Ik geef trainingen in de wijde omgeving van Amsterdam.

Jean-Luc Le Gouez

Korte biografie

specialisatie

zakelijk Frans, Business Frans, Financieel Frans, spoedcursussen, cultuurtraining, interculturele communicatie

actief in regio
deze talen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.