Janine Vinke

Taaltrainer Nederlands en Spaans

Mijn naam is Janine Vinke en ik geef Nederlandse (NT2) en Spaanse taaltrainingen. Ik heb mijn master Talen en Culturen van Latijns-Amerika behaald aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heb ik Spaanse literatuur en taalkunde gestudeerd in de prachtige stad Salamanca in Spanje, in Caracas en in Mérida in Venezuela. In mijn privétijd wandel ik graag met onze honden, lees ik graag, reis ik graag en luister ik graag naar Latijns-Amerikaanse muziek.

Aanpak

Ik heb voor een Nederlands bedrijf in Venezuela gewerkt waardoor ik het leven in een vreemd land (met al zijn ups en downs) heb ervaren. De beste manier om je aan te passen aan een vreemde cultuur is om zo snel mogelijk de taal en de lokale cultuur te leren. Het maken van nieuwe lokale vrienden kan hier goed bij helpen! Ik maak mijn lessen praktisch en interactief te om zo ook het leerplezier (en daarbij de leercapaciteit) te bevorderen. Samen met de klant bepalen we de doelen en werken we daar samen naartoe.

Ik heb in verschillende sectoren in de verkoop en marketing gewerkt en had van 2000 tot 2018 mijn eigen bedrijf in de toeristische sector. In 2016 behaalde ik mijn diploma als docent Nederlands NT2 aan de Vrije Universiteit Amsterdam en startte ik een nieuw taaltrainingsbedrijf. Sinds die tijd geef ik Nederlandse les aan vluchtelingen, expats en migranten van niveau A0 tot C1. Ik heb ook Spaanse les gegeven aan werknemers van verschillende bedrijven. Tot nu toe heb ik met meer dan 50 nationaliteiten gewerkt, wat een zeer interessante, leuke en soms uitdagende 🙂 ervaring was.

Janine Vinke geeft trainingen Nederlands en Spaans in de omgeving van Zwolle. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands of Spaans, gegeven door Janine, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Janine Vinke

Korte biografie

actief in regio
deze talen

De beste manier om je aan te passen aan een vreemde cultuur is om zo snel mogelijk de taal en de lokale cultuur te leren. Het maken van nieuwe lokale vrienden kan hier goed bij helpen!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.