Janette Symons

Taaltrainer Engels

Mijn naam is Janette Symons, en mensen, talen en culturen zijn mijn passie. Waarschijnlijk zijn mijn Griekse moeder en Canadese vader daar verantwoordelijk voor. De eerste 12 jaar van mijn leven heb ik in Canada gewoond. Daarna verhuisden we naar Madrid, Spanje, waar ik naar een Britse middelbare school ging. Na mijn eindexamen studeerde ik Duits, Frans en Spaans aan een opleiding voor Tolken/Vertalers in München. Daar heb ik 8 jaar gewoond voordat ik naar Rotterdam verhuisde in 1992.

Ik spreek nu ook vloeiend Nederlands maar dat vertel ik niet aan mijn Nederlandse cursisten….  Waarom? Omdat ze hun Engels alleen verbeteren als ze de taal echt gebruiken.

Aanpak

Hoewel ik  grammatica en woordenschat erg leuk vind, behandel ik nog veel meer in mijn Engelse trainingen. Tijdens mijn 20 jaar als projectmanager in de pharmaceutische industrie heb ik geleerd dat communicatie − of het met je manager, klant, schoonmoeder of partner is − begint met het aansluiten bij je gesprekspartner en begrijpen waar hij/zij vandaan komt (zowel letterlijk als figuurlijk). Het is zo belangrijk om “open-minded” naar persoonlijkheden en culturen te kijken, en om manieren te ontdekken waardoor je dichter bij elkaar komt. Om iets van iemand gedaan te krijgen, heb je de juiste woorden nodig maar ook de juiste toon, stijl, lichaamstaal en soms zelfs een stukje psychologie. Talen zijn leuk, communicatie is superleuk, als je weet hoe het spel gespeeld wordt. Ik hoop je te laten zien hoe dat werkt.

Referenties

Ik heb de laatste jaren met veel plezier in verschillende branches getraind: bij banken, verzekeraars, advocatenkantoren, vakopleidingen, ziekenhuizen, maritieme brandweer, en meer. Ik geef ook algemeen Engels en conversatielessen.

Janette Symons traint in de regio’s Zuid-Nederland en West-Nederland en verzorgt taaltrainingen Engels. Heb je interesse in een taaltraining Engels, gegeven door Janette, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Janette Symons

Korte biografie

specialisatie

Business English, General English, giving presentations, email writing, confidence and fluency building, all levels

actief in regio
deze talen

Talen zijn leuk, communicatie is superleuk, als je weet hoe het spel gespeeld wordt.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.