Jan Peijen

Taaltrainer Nederlands en Engels

Mijn naam is Jan Peijen. Ik richt mij op Engels en Nederlands en de verschillende vaardigheden die daarbij een rol spelen. Ik bied bijvoorbeeld begeleiding bij een betere Engelse uitspraak en Engelse gespreksvaardigheden tot vlekkeloos Nederlands voor rapportages of e-mails. Effectief communiceren is daarbij steeds de rode draad.

Aanpak

Ik bied mijn klanten bijvoorbeeld handige tools om hun Engelse zinsbouw en de structuur van een zakelijke e-mail snel en effectief te controleren. Voor het Nederlands geldt hetzelfde, ik kijk bij schriftelijk taalgebruik naar de onderliggende structuur, zodat het uiteindelijke verhaal duidelijk en foutloos aan de lezer wordt gepresenteerd.

Structuur en taalwetten zijn één kant van het verhaal, want taal is meer dan dat. Taal is van iedereen en dat geeft veel mogelijkheden om met taal te spelen. In de Engelse cultuur is taal erg belangrijk, in de Nederlandse praktijk springen we functioneler om met taal. De cultuurverschillen zijn erg interessant om mee te werken als ik een taaltraining geef. Door de klant bewust te maken van elke situatie kan hij bewuster kiezen voor de toon en de stijl van het Engels en het Nederlands.

Uiteindelijk wil elke klant zich competent en effectief voelen bij de verschillende taalvaardigheden. Ik bied de ondersteuning die nodig is om het gestelde doel te bereiken. Ik sluit aan bij de vraag en de behoefte van de klant en stel een maatwerktraining samen die past bij de leerdoelen en de mogelijkheden en talenten van de klant.

Referenties

Ik heb ervaring bij de volgende bedrijven en instellingen:  Hogeschool Windesheim, Kramp BV, Cofely, Kienhuishoving, Nedap, Dalli, Shimano Europe, Defensie, Yokogawa, Catalpa, Nuon, Alliander, Liander, AkzoNobel, Struik, ROC Aventus, Royal HaskoningDHV.

Jan Peijen traint in de regio’s Oost-Nederland en Midden-Nederland en verzorgt zowel taaltrainingen Engels als Nederlands. Heb je interesse in een taaltraining Engels of Nederlands, gegeven door Jan, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Jan Peijen

Korte biografie

specialisatie

Algemeen Engels, Business Engels, (Luchtvaart) technisch Engels, Engelse Vaardigheidstrainingen bijvoorbeeld: effectief communiceren, vergaderen, beoordelen, rapporteren, gespreksvaardigheden. Beter Nederlands, Nederlands als Tweede Taal.

actief in regio
deze talen

Ik sluit aan bij de vraag en de behoefte van de klant en stel een maatwerktraining samen die past bij de leerdoelen en de mogelijkheden en talenten van de klant.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.