Inge Bernards

Taaltrainer Nederlands NT1 en NT2

Mijn naam is Inge Bernards en talen hebben mij altijd gefascineerd. Naast Nederlands (mijn moedertaal) spreek ik Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Ik werk dan ook graag met mensen uit andere landen. Inmiddels heb ik taaltrainingen gegeven aan meer dan 60 nationaliteiten. Ik doe mijn werk met veel plezier!

Na mijn universitaire studie Spaanse taal- en letterkunde (bijvak: Nederlands) heb ik aanvankelijk gewerkt als docent Spaans. Sinds 1997 geef ik taaltrainingen Nederlands, zowel aan Nederlanders (NT1) als aan anderstaligen (NT2). Mijn kennis van andere talen stelt mij in staat de Nederlandse grammatica in meer talen uit te leggen.

Bovendien geef ik trainingen aan alle niveaus: van beginners tot vergevorderden. Ik ben specialist op het gebied van het verbeteren van de uitspraak en de schrijfvaardigheid van (ver)gevorderde anderstaligen. Ook leid ik cursisten graag op voor het Staatsexamen NT2. Tot slot geef ik schrijftrainingen en interactieve workshops aan Nederlanders. Het lesmateriaal ontwikkel ik in de meeste gevallen zelf.

Aanpak

Mijn cursisten prijzen mij om mijn enthousiasme, betrokkenheid, geduld en deskundigheid. Ik vind het belangrijk dat cursisten in de Nederlandse taal kunnen communiceren en dat zij in de praktijk goed worden begrepen.

De NT2-trainingen geef ik in het Nederlands. Tijdens deze trainingen werken we aan alle vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en vooral spreken. Ik laat de cursisten dan ook zo veel mogelijk aan het woord; schrijfopdrachten maken zij thuis. De uitspraakoefeningen en gesprekken worden opgenomen en geëvalueerd; deze aanpak is erg effectief. Het lesmateriaal en de manier van lesgeven stem ik af op de wensen en interesses van de cursisten. Ik gebruik bij voorkeur actueel materiaal, zoals krantenartikelen, radiofragmenten, folders en songteksten.

Tijdens de NT1-schrijftrainingen gaan we aan de slag met brieven, e-mails, rapporten en overige teksten die cursisten zelf meebrengen. Aan de hand van gemaakte fouten worden de spelling- en grammaticaregels opgefrist. Verder wordt er ruimschoots aandacht besteed aan zins- en tekstopbouw, interpunctie en stijl. In de workshop Correct Zakelijk Schrijven gaan cursisten aan de slag met de (nieuwe) spelling, werkwoordspelling en woordkeuzekwesties (hun/hen, als/dan, dat/wat, etc.).

Referenties

Ik heb taaltrainingen verzorgd in Nederland, België en Zwitserland, onder meer voor:

  • Unilever
  • AkzoNobel
  • KPMG
  • ING
  • TNT
  • diverse ministeries

Inge Bernards geeft trainingen Nederlands in Noord-, Midden-Nederland en in de Randstad. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega’s? Neem dan contact met ons op.

Inge Bernards

Korte biografie

specialisatie

hoger opgeleiden, nieuwste spelling Nederlands, zakelijke schrijfvaardigheid Nederlands, uitspraaktraining, conversatielessen Spaans

actief in regio
deze talen

Ik vind het belangrijk dat cursisten in de Nederlandse taal kunnen communiceren en dat zij in de praktijk goed worden begrepen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.