Ilona Bauer

Taaltrainer Duits

Guten Tag, mein Name ist Ilona Bauer. Ik ben geboren en getogen in Baden-Württemberg, een deelstaat in het mooie zuiden van Duitsland. Ik heb o.a. een masteropleiding bedrijfskunde en culturele wetenschappen afgerond. Daarna heb ik als marketeer ruim 10 jaar voor internationale mediabedrijven in Hamburg, New York en Berlijn en gewerkt.

Sinds 2009 woon ik samen met mijn man en onze twee zoons in Noord-Brabant. In Nederland heb ik mij verder ontwikkeld tot taaltrainer Zakelijk Duits. Mijn universitaire achtergrond en mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven komen mij hierbij heel goed van pas. Met ontzettend veel plezier verzorg ik inmiddels meer dan 10 jaar professionele taaltrainingen, cultuurtrainingen en workshops voor bedrijven, ondernemers en particulieren.

Aanpak

Het kennismaken met een andere taal en cultuur is een verrijking die enorm veel voldoening oplevert. Deze ervaring wil ik graag blijven uitdragen. En daarom vind ik dat een taaltraining niet alleen efficiënt en uitdagend moet zijn maar vooral ook motiverend en verrijkend. Mijn lessen zijn afwisselend, inspirerend en altijd aangepast op de behoeften en interesses van mijn klanten. Maatwerk dus! Ik gebruik daarom ook verschillende methodes en materialen zoals b.v. de nieuwste media en tools. Interactief leren staat tijdens mijn lessen altijd centraal.

Mijn cursisten ervaren mij als een communicatieve, creatieve en deskundige business-taaltrainer, die betrokken is en enthousiast. Ik zie mezelf als taalcoach en ik probeer altijd om mijn cursisten uit hun comfortzone te halen en passende uitdagingen aan te bieden, zodat ze hun Duitse taalvaardigheden binnen korte tijd aanzienlijk verbeteren.

Referenties

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1500 professionals uit de meest verschillende sectoren en branches van de Nederlandse economie getraind: sales- en logistiek managers, directieleden en ondernemers, artiesten en kunstenaars, architecten en bouwspecialisten, accountants en ICT-consultants.

Ilona Bauer geeft taaltrainingen Duits in Noord-Brabant, Limburg en in het zuiden van Gelderland. Heb je interesse in een taaltraining Duits, gegeven door Ilona, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Ilona Bauer

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Duits, technisch Duits (o.a. metaal, bouw, automotive) , interculturele communicatie, verkooptrainingen Duits, voorbereiding voor beursdeelname in Duitsland, telefoontrainingen voor administratieve medewerkers secretaresses, Duits voor projectmanagers, presentatietraining Duits, interview- en mediatraining Duits (voor TV, radio, pers en onlinemedia)

actief in regio
deze talen

Mijn lessen zijn afwisselend, inspirerend en altijd aangepast op de behoeften en interesses van mijn klanten.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.