Heske Bathoorn

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Heske Bathoorn en sinds 5 jaar werk ik met veel enthousiasme als taaltrainer Nederlands als tweede taal (docent NT2). Ik heb gestudeerd in Groningen en jaren als diëtist en later als manager in de gezondheidszorg gewerkt. Toen ik als vrijwilliger kennismaakte met het NT2-onderwijs en dit zo leuk vond, heb ik ervoor gekozen om de opleiding tot docent NT2 te gaan doen. Het contact met cursisten, hun verschillende culturen en mijn passie voor lesgeven zorgen ervoor dat ik mijn werk als taaltrainer met veel plezier doe.

Aanpak

Vooraf aan de training kijken we samen naar de behoeften van de deelnemer(s) en maken we een plan. Hierbij houd ik rekening met persoonlijke wensen en de leerstijl van de deelnemer(s). We kiezen in overleg voor een geschikte lesmethode en dit wordt in de lessen aangevuld met mijn eigen werkvormen. Ik vind het belangrijk dat wat we in de les behandelen en oefenen in de praktijk kan worden uitgeprobeerd en toegepast. Ik geef daarom ook vaak een thuisopdracht mee.

Is spreken de vaardigheid waar we aan werken, dan vraag ik de deelnemer bijvoorbeeld een audio-opname te maken van een gesprek of interview om dat vervolgens in de les te evalueren. Ik begrijp dat dit spannend kan zijn, maar fouten maken mag en daar leer je juist van. Een veilige leeromgeving is dan ook essentieel voor mij. Bij de vaardigheden lezen en schrijven maak ik graag gebruik van authentiek materiaal zoals actuele artikelen uit kranten, folders, brochures, songteksten, flyers of verpakkingen. Schrijfopdrachten laat ik de deelnemer bij voorkeur thuis maken, zodat we in de les meer tijd hebben om Nederlands te spreken.     

Referenties

Ik heb op verschillende taalniveaus lesgegeven aan expats, buitenlandse studenten, statushouders en deelnemers aan taal op de werkvloer-trajecten. Ik heb ervaring op het gebied van groeps- en individuele trainingen van A0 tot B1-niveau.

Heske Bathoorn geeft trainingen Nederlands (NT2) in de regio Groningen, Friesland en Drenthe. Heb je interesse in een training Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s), gegeven door Heske? Neem dan contact met ons op.

Heske Bathoorn

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Fouten maken mag, daar leer je juist van!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.