Hanna Bernheim

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Hanna Bernheim. Ik groeide op in een gezin met veel aandacht voor de taal. Er lag altijd wel een woordenboek op tafel en er was veel aandacht voor het zorgvuldig formuleren van wat je wilde zeggen. Uiteindelijk leidde dat tot de keuze om Nederlands te gaan studeren aan de School voor Taal- en Letterkunde in Den Haag.

In 1998 startte ik als taaltrainer en sinds die tijd ben ik werkzaam voor verschillende taalinstituten waaronder De Taaltrainer. Ik geef zowel individueel als in groepsverband les en ook qua taalniveau is het divers. Eigenlijk vind ik het leukst aan mijn werk dat het ┬┤mensenwerk┬┤ is. Nog altijd na al die jaren is er steeds weer de nieuwsgierigheid naar de mensen met wie ik werk. Ik zie een training verzorgen als een wederzijds proces.

Aanpak

Alles begint bij je veilig voelen en dus zorg ik ervoor dat iemand zich veilig voelt. Maar ook plezier is een belangrijke factor. Een nieuwe taal leren is helemaal niet makkelijk en iedereen doet dat anders. Als er plezier en rust in de les is, komt de rest meestal vanzelf en verbaast de cursist vaak zichzelf en mij. En dat geeft voldoening. Ook houd ik van structuur. Ik pak het dan ook vaak volgens de methode Presentation, Practice en  Production aan.  In de eerste stap biedt de trainer een nieuwe structuur aan, waarna in de tweede stap de cursist oefent in een omlijnde oefening om tenslotte in stap 3 te komen tot een vrije spreekoefening waarbij de structuur die aangeboden is vrij wordt gebruikt.

Hanna Bernheim geeft trainingen Nederlands, NT2 en NT1 online en in de regio Den Haag. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Hanna Bernheim, voor jezelf of voor je medewerkers.  Neem dan contact met ons op.

Hanna Bernheim

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Nog altijd is er steeds weer de nieuwsgierigheid naar de mensen met wie ik werk. Ik zie een training verzorgen als een wederzijds proces.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.