Fieke Kloosterman

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Fieke Kloosterman en ik werk met veel plezier bij de Taaltrainer als docent Nederlands als tweede taal (NT2).

Nog niet zo lang geleden heb ik ontdekt hoe goed het onderwijs bij mij past. Met maatwerk help ik cursisten graag hun vaardigheden te ontwikkelen en doelen te halen op het gewenste niveau van de Nederlandse taal.

Voor mijn overgang naar het onderwijs, werkte ik in de zorgsector als verpleegkundige. In 2019 maakte ik een carrièreswitch en ontdekte ik dat mijn passie lag in het begeleiden van anderstaligen om het Nederlands te begrijpen en te beheersen. Mijn jaren als verpleegkundige zijn echter een waardevolle ervaring en hebben mij geleerd hoe belangrijk het is om passende aandacht en zorg te bieden aan ieder individu. Deze ervaring neem ik mee naar het klaslokaal, ik zorg dat elke cursist de begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft.

Aanpak

Het is mijn overtuiging dat een veilige en ondersteunende leeromgeving erg belangrijk is voor effectief onderwijs. Mijn doel is tijdens de lessen een sfeer te creëren waarbij cursisten zich op hun gemak voelen, zich vrij voelen om vragen te stellen en fouten te maken. Een omgeving waarbij positieve leerervaringen voorop staan.

Daarnaast nodig ik cursisten uit om tijdens de lessen zoveel mogelijk Nederlands te spreken, zodat zij de taal werkelijk gaan oefenen en zichzelf ontwikkelen. Ik kies lesmethoden die passen bij de behoeften en leerstijlen van mijn cursisten.

Als docent blijf ik mezelf ook ontwikkelen en blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onderwijsmethoden door het volgen van workshops en trainingen. Ik ben trots op mijn rol als NT2 docent en lever graag een bijdrage aan het vergoten van de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van anderstaligen, zodat zij kunnen communiceren met de wereld om hen heen.

Referenties

Ik geef zowel privé- als groepslessen, online of op locatie.

Ik heb inmiddels voor diverse bedrijven taaltrainingen verzorgd, zowel incompany als online. Ik heb onder andere trainingen verzord voor Bleckmann, Coolblue en Alstom.

Fieke Kloosterman geeft trainingen in de Randstad en Midden- Nederland. Heb je interesse in een training Nederlands, gegeven door Fieke, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Fieke Kloosterman

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Het geeft me veel voldoening om mijn cursisten te zien groeien en zich zelfverzekerder te zien worden in het gebruik van de Nederlandse taal.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.