Ernie Kuijer

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Mijn naam is Ernie Kuijer. Na het behalen van mijn tweedegraads bevoegdheid Engels wist ik dat ik (nog) niet het onderwijs in wilde. Ik zou het anders doen dan mijn familieleden bij wie het onderwijsbloed al generaties lang door de aders stroomt. Dat ‘nog’ heeft twee decennia geduurd. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt voor twee internationale bedrijven, Center Parcs en McDonald’s Nederland, op de afdelingen management, human resources en training.

Naast mijn werk was ik de eeuwige student en heb ik hbo-studies en diverse intensieve cursussen gevolgd. Ik noem de belangrijkste: personeel, communicatie, public relations, publieksgericht schrijven, werken met gedragsprofielen, mediation en Latijn. Deze ervaring betekende bijvoorbeeld in de praktijk: leerzame en inspirerende ontmoetingen, duizenden selectiegesprekken en honderden trainingen. Het bleek een prachtige basis voor de start van mijn eigen bedrijf, nu zeven jaar geleden. Ik ben werkzaam als trainer, tekstschrijver en trouwambtenaar. Daarnaast organiseer ik literaire leesclubs en geef ik poëzieles op basisscholen; ik ben dorpsdichter van de gemeente Barneveld. Kortom, ik keerde terug naar mijn grote liefde: de Nederlandse taal. Een vervolgstap was het volgen van de opleiding docent NT2. Mooi zoals alles wat ik kan, ken en wil hierin samenkomt.

Aanpak

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Dit is de basis van mijn aanpak. Nederlandse les geven zie ik als het bouwen van een huis. De opdrachtgever en/of de cursist bepaalt hoe dat huis eruit moet zien. Mijn kennis en ervaring zet ik in als het benodigde gereedschap. Zo bouwen we een fundament, metselen we muren en leggen dakpannen. Dat kan op veel manieren. Het is aan mij om de beste manier aan te bieden per cursist. Dit doe ik op een enthousiasmerende, creatieve en verrassende manier. We leren met en van elkaar. Na de cursus hebben de cursisten gereedschap ontdekt en leren gebruiken waarmee ze verder kunnen. Kennis opent deuren. En het opent je wereld.

Referenties

Ik heb vele trainingen verzorgd, zowel trajecten aan groepen als aan individuen. Hoogopgeleide NT2-leerders van alle taalniveaus vorm(d)en mijn belangrijkste doelgroep. Levendige en inspirerende lessen met veel interactie vind ik een voorwaarde om leren leuk te maken. Om dit te bereiken maak ik gebruik van de ervaring die ik in mijn gereedschapskist heb, denk hierbij aan diverse werkvormen en TPR (Total Physical Response).

Ernie Kuijer geeft trainingen Nederlands in de regio’s Midden-Nederland en Oost-Nederland. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s), gegeven door Ernie? Neem dan contact met ons op.

Meer over Ernie Kuijer:

Ernie Kuijer

Korte biografie

specialisatie

NT2 alle niveaus, schrijf- en spreekvaardigheid Nederlands op de werkvloer, interculturele communicatie

actief in regio
deze talen

Levendige en inspirerende lessen met veel interactie vind ik een voorwaarde om leren leuk te maken.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.