Elfriede Preisig

Taaltrainer Engels en Duits

Mijn naam is Elfriede Preisig. Ik heb basis- en hoger onderwijs in Duitsland en Zwitserland gevolgd. Vervolgens heb ik op tolkniveau taalstudies gevolgd in het Spaans en Engels met aansluitend ruime werkervaring in beide landen.

Dit bleek achteraf de beste voorbereiding te zijn op mijn rol binnen mijn gezin bij het verhuizen en vestigen op verschillende plekken op de wereld tijdens het carrière pad van mijn toenmalige echtgenoot. Van Texas naar Australië en terug naar Europa met in 1994 Eindhoven als eindbestemming.

Sinds 2004 ben ik werkzaam in het volwassenonderwijs waar ik zakelijke taaltrainingen verzorg. Onderdelen die ik behandel tijdens deze training zijn onder andere onderhandelmethodes, medische terminologie, enginering, fiscaal en technisch Engels en Duits.

Aanpak

Ik heb een brede talenkennis. Zo vallen naast Engels, Duits en Spaans ook Frans en Italiaans binnen mijn repertoire). Hierdoor kan ik dus mensen met deze taalachtergronden helpen om taal,- en culturele barrières te verkleinen en drempels te overwinnen.

Ik ben een enthousiast aanhanger van de holistische aanpak. Dit is gebaseerd op het principe dat een mens lichamelijk en emotioneel in balans moet zijn alvorens hij zijn geestelijke mogelijkheden kan ontplooien. Stress kan dan ook een belemmerende factor zijn in het leerproces.

Met positieve bevestiging (reinformcement) en een creatieve en ondersteunende aanpak kunnen cursisten op elk niveau effectief leren en op hun best presteren.
Ik probeer tijdens mijn training het zelfvertrouwen van de cursist te vergroten, waardoor hij het belangrijkste gereedschap in handen heeft voor effectieve communicatie.

Referenties

In de afgelopen jaren heb ik bij veel verschillende bedrijven trainingen gegeven. Hierdoor heb ik een brede werk gerelateerde woordenschat kunnen opbouwen. Van de bouw tot de medische sector en van de technische tot de fiscale sector.

Elfriede Preisig traint bij voorkeur in Eindhoven en omgeving. Heb je interesse in een taaltraining Engels of Duits, gegeven door Elfriede, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Elfriede Preisig

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Engels, Business English, tentamenvoorbereiding, cultuur, communicatie- en schrijftrainingen

actief in regio
deze talen

Ik probeer tijdens mijn training het zelfvertrouwen van de cursist te vergroten, waardoor hij het belangrijkste gereedschap in handen heeft voor effectieve communicatie.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.