Christine Kermarrec

Taaltrainer Frans

Mijn naam is Christine Kermarrec. Ik ben in Frankrijk opgegroeid waar ik mijn universitaire ‘Algemene Administratieve, Economisch en Sociale studies’ met succes afsloot. Vervolgens verhuisde ik naar Nederland, waar toen een groeiende vraag was naar cursussen Frans voor het bedrijfsleven. Ik werd benaderd om trainingen te verzorgen in samenwerking met de Nederlandse en Franse Kamers van Koophandel en enkele taalinstituten.

Gaandeweg nam ik deel aan telefoontrainingen en workshops over klantgerichtheid, klachtenerkenning en -afhandeling om mijn vaardigheden te verrijken. Ik volgde ook een post HBO vertaalopleiding om vervolgens vertalingen te verzorgen voor voornamelijk de technische sector, maar ook voor de juridische, medische en marketing-/reclamevakgebieden.

Aanpak

Ik heb zelf ondervonden wat interculturele (mis)communicatie inhoudt. Mijn huidige aanpak als trainer is mede geïnspireerd op mijn ervaringen. Het intakegesprek is erg belangrijk: ik luister zeer aandachtig naar de leerwensen van de cursist. Ik wil me tot in detail in de functie van de cursist kunnen verplaatsen. Vervolgens kan ik zijn leerwensen koppelen aan grammaticale hindernissen en zodoende een leerprogramma schetsen. Ik word enthousiast van elk nieuw bedrijf en het bijpassende vakjargon. Mijn training stel ik graag samen aan de hand van de werkdocumenten van de cursist(e), aangevuld met zorgvuldig geselecteerde online oefeningen of culturele aanvulling waarmee de cursist zelfstandig aan de slag kan.

Veel cursisten denken bij aanvang dat zij nooit Frans kunnen leren spreken, maar uiteindelijk staan zij toch te presenteren op de werkvloer! Dat vind ik inspirerend om te zien. Alles draait om de sfeer gedurende de training. Er heerst gelijkwaardigheid, wederzijds  respect, vertrouwen en humor. Het is een veilige omgeving waarin de cursist ontdekt dat hij meestal tot meer in staat is dan hij vooraf vermoedde. Communiceren hoeft immers niet ingewikkeld te zijn om duidelijk en doeltreffend te worden. Het begint wel met de juiste omgangsvormen en een oprechte belangstelling in de ander.

Referenties

Ik zie mijzelf eerder als een (taal)begeleidster. Ik ben een perfectionist, maar ook intuïtief, vindingrijk en geduldig en ik verwacht de nodige inzet van de cursist. Mijn aanpak is pragmatisch met veel aandacht voor de onmisbare interculturele aspecten van de communicatie met Fransen.

Christine Kermarrec woont in Raalte en traint voornamelijk in Oost-Nederland, maar ook in Amersfoort. Wil je een taaltraining Zakelijk Frans gegeven door Christine volgen of ben je op zoek naar een training voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Christine Kermarrec

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Frans, individuele trainingen, spoedtrainingen, interculturele communicatie

actief in regio
deze talen

Veel cursisten denken bij aanvang dat zij nooit Frans kunnen leren spreken, maar uiteindelijk staan zij toch in het Frans te presenteren op de werkvloer! Dat vind ik inspirerend om te zien.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.