Carolin van der Heijden- Streblow

Taaltrainer Zakelijk Duits

Mijn naam is Carolin van der Heijden-Streblow. Ik kom uit Duitsland en ik woon sinds 2008 met mijn gezin en paard in Nederland (Regio Utrecht). In mijn favoriete stad Hamburg heb ik internationaal Cultuurmanagement gestudeerd en 16 jaar in de financiële, – culturele, – en stichtingswereld gewerkt. Als zakelijk leider van een klassiek orkest in Hamburg en ook bij Kasteel Amerongen heb ik een veelzijdig netwerk met internationale bedrijven en topkunstenaars opgebouwd.

Sinds 2001 ben ik bezig met training en coaching in Duitsland, Nederland en de VS. Ik werk sinds 2014 zelfstandig als Taalcoach Duits.

Ik vind het belangrijk om veel aandacht voor individuele vragen te hebben en mijn klanten echt maatwerk te bieden zodat zij:

  • persoonlijke doelen in een goede sfeer met succes kunnen bereiken;
  • zelfvertrouwen opbouwen en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen
  • culturele en zakelijke verschillen/overeenkomsten in de D-A-CH regio ontdekken

Aanpak

Duits is de meest gesproken taal in Europa en de kansen om uitdagend werk te vinden zijn 6 keer groter als je de Duitse taal goed beheerst.

De focus ligt tijdens mijn trainingen meestal op het ontwikkelen van de spreekvaardigheid. Schriftelijk kunnen wij ook sollicitaties, presentaties, mails en offertes of wat voor jou belangrijk is, voorbereiden.

Websites van Duitse klanten, film-trailers, podcasts en het actuele Duitse nieuws (TV) bieden afwisseling met de lesboeken om de specifieke woordenschat op het juiste niveau te oefenen.
Maatwerktraining Duits is een praktijkgerichte taaltraining waar je persoonlijke doelen centraal staan.

Referenties

Ik heb veel ervaring met het trainen van directieleden, ondernemers, (sales)managers, consultants, bankiers, accountants, architecten, auditors/ artsen, advocaten/ notarissen en vertalers: Baker& McKenzie (advocaten en notarissen), Rabobank (financiën), Ricardo Rails, Blygold, (technisch), Vermaat Groep, Zandbergen (food industrie), KIWA, (artsen en auditors) MPI, Shandong Head, (chemie/ sales), Versteeg Groep (mode/ groothandel), training van rondleiders Stichting Kasteel Amerongen (cultuur/ museum), EU- Commissie Brussel (vertaler).

Carolin van der Heijden- Streblow

Korte biografie

specialisatie

individuele training of voor kleine groepjes, op maat, van niveau A0 t/m C2. Voorbereiding op het internationaal erkend Goethe-Examen

deze talen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.