Carol van Moorsel

Taaltrainer Frans

Bonjour! Mijn naam is Carol van Moorsel en ik ben in België en Frankrijk opgegroeid met Frans als moedertaal. Na mijn universitaire studie in Organisatiepsychologie en een bachelor in Human Resources ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb met veel plezier meer dan 20 jaar voor grote internationale bedrijven gewerkt als Senior HR Business Partner, namelijk op het gebied van trainen, coachen en ontwikkelen van mensen. Werken in een internationale omgeving met en voor verschillende culturen was een verrijking.

Een paar jaren geleden besloot ik om mijn liefde voor de Franse taal en cultuur te volgen en mijn Bachelor Docent Frans aan de HU in Utrecht te behalen. Sindsdien geef ik met veel plezier Franse les zowel aan jongeren, volwassenen en bij bedrijven.

Door het volgen van extra cursussen ben ik continu op zoek naar nieuwe methoden om het leren van de Franse taal aantrekkelijker, natuurlijker en makkelijker te maken. Ik beschik ook over een Post Bachelor in Effectieve communicatie en Loopbaancoaching.

Aanpak

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Mensen helpen en coachen en het overdragen van de Franse taal en cultuur is mijn passie.

Ik ben flexibel, creatief en betrokken. Bij mij is maatwerk zeer belangrijk. We maken samen een plan hoe het leren van de Franse taal het best bij je past. Cursisten vinden het fijn dat de lessen op hun situatie worden afgestemd. Ik noem het onze  ‘kapstok’, die veel vertrouwen en plezier geeft.

Mijn rol is dan kennis aan te reiken, leersituaties te creëren, de focus scherp te houden en te ondersteunen waar dat nodig is en samen te genieten wanneer het goed gaat. Alle stukjes Frans die je ooit hebt gehoord worden geactiveerd en vallen op hun plek.

Duurzaam Leren

Met gebruik van o.a. podcasts, video’s & rollenspelen, zorg ik dat de lessen stimulerend blijven. Ik maak graag gebruik van situaties waarin je de Franse taal echt nodig hebt en ik koppel graag de onderwerpen aan interculturele aspecten. Specifieke wensen worden ook altijd besproken.

Verder werken we samen aan het vertrouwen om in een vreemde taal te kunnen communiceren. Om Frans te spreken, spreek Frans. We besteden aandacht aan de uitspraak, non-verbale communicatie, verstaanbaarheid en tempo. Vaak gaat het om ‘gesprekken voeren’ maar het oefenen en toepassen van grammatica komt zeker ook aan bod.

Mijn cursisten zijn vaak heel enthousiast over deze aanpak en ik geniet ervan als mensen vrij snel gesprekken in het Frans durven te voeren. Het leren van een taal moet leuk en gemakkelijk zijn. Het geheim is om elke dag de taal te blijven oefenen.

Referenties

Ik heb veel ervaring met het coachen en trainen van mensen in groepsverband en ook op individuele basis onder andere in de IT sector, vrije tijd, financiële wereld, onderwijs en B2B/C bedrijven. Door mijn persoonlijke ervaring uit het bedrijfsleven begrijp ik ook heel goed de balans tussen een taal leren en de zakelijke doeleinden.

Carol van Moorsel traint in de regio’s Amersfoort, Utrecht en Apeldoorn. Heb je interesse in een training Frans, gegeven door Carol, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Carol van Moorsel, Taaltrainer Frans, De Taaltrainer
Carol van Moorsel

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Frans, commercieel Frans voor core functies zoals marketing, HR, sales of finance. Cultuur-conversatietrainingen voor particulieren of bedrijven op alle niveaus. Speciale vaardigheden: goede zakelijke kennis van België, Luxemburg en Frankrijk. Zelfvertrouwen opbouwen.

actief in regio
deze talen

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Mensen helpen en coachen en het overdragen van de Franse taal en cultuur is mijn passie.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.