Carmen Ripa

Taaltrainer Spaans

Mijn naam is Carmen Ripa en ik ben geboren in een dorp dichtbij de fantastisch mooie stad Zaragoza in Spanje. Al vrij snel ontdekte ik mijn passie voor andere talen en culturen. Op mijn 15de ben ik een jaar naar een High School in North Carolina, USA gegaan. Mede daardoor ben ik Engels gaan studeren op de Universiteit van Zaragoza. Voor deze opleiding heb ik een jaar lang in het noorden van Engeland gewoond, in Newcastle upon Tyne.

Na deze studie besloot ik om naar Duistland te verhuizen om daar Technische Vertaalkunde te gaan studeren aan de Universiteit van Mainz in Germersheim.

De liefde heeft mij vervolgens in 2000 naar Nederland gebracht waar ik eerst een paar jaar als vertaalster gewerkt heb. Daarna heb ik mijn eigen taal- en communicatiebureau opgericht. Sindsdien heb ik mijn kennis en didaktiek door bijscholingen steeds verder uitgebreid.

Mijn kernwoorden zijn: flexibel, open, deskundig en betrokken.

Ik verzorg Spaanse taaltrainingen op alle niveaus voor een zeer brede range van zakelijke klanten. Onderwerpen kunnen zijn: in het Spaans telefoneren, presentaties houden of algemene culturele vaardigheden om zaken te kunnen doen met of in Spanje.

Aanpak

Met mijn cursist(en) bespreek ik wat zij willen leren en vervolgens stellen wij samen een passende aanpak op. Ik probeer zoveel mogelijk maatwerk te leveren, afhankelijk van de behoeften van de klant, zijn manier van leren, zijn tijdsbesteding, zijn doel, zijn niveau etc. Indien nodig ontwikkel ik extra materialen, helemaal toegespitst op de wensen en niveaus van mijn cursisten.

Door mijn achtergrond kan ik me goed verplaatsen in de positie van de klant en hem begeleiden en helpen daar waar nodig. Door mijn kennis van andere talen en culturen kan ik snel problemen vaststellen en tijdig ingrijpen.

Referenties

Van mijn opdrachtgevers en klanten hoor ik dat ik hen in een ontspannende sfeer enthousiast kan maken en houden, dat ik dynamisch ben en veel persoonlijke aandacht geef.

Bedrijven waarvoor ik gewerkt heb zijn o.a.: Douwe Egberts, Price Waterhouse Coopers, Hunkemöller, Van Luin Foods, Eurofins.

Carmen Ripa geeft trainingen in Midden-Nederland. Heb je interesse in een taaltraining Spaans voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Carmen Ripa, Taaltrainer Spaans, trainersprofiel, De Taaltrainer
Carmen Ripa

Korte biografie

specialisatie

Ik verzorg Spaanse taaltrainingen op alle niveaus voor een zeer brede range van zakelijke klanten

actief in regio
deze talen

Door mijn achtergrond kan ik me goed verplaatsen in de positie van de klant en hem begeleiden en helpen daar waar nodig.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.