Brigitte van Kaam

Taaltrainer Nederlands en Duits

Mijn naam is Brigitte van Kaam. Ik ben taaltrainer Nederlands NT2 en docent Duits. Ik ben geboren en getogen in Zuid-Duitsland. Ik ben 100% tweetalig (Duits en Nederlands). In Duitsland heb ik een HBO lerarenstudie afgerond.

Na mijn studie verhuisde ik naar Nederland en daar heb ik – naast ander werk – ook altijd Nederlandse en Duitse les gegeven. Sinds een kleine 15 jaar werk ik uitsluitend nog freelance als NT2 taaltrainer en docente Duits.

Talen, andere culturen en geschiedenis zijn sinds mijn jeugd mijn passie. Ik heb veel gereisd en daardoor veel geleerd over andere talen en culturen. Ik heb in Duitsland en in Nieuw Zeeland gewoond en daar ook gewerkt.

Mijn kennis en ervaring komen zowel uit de praktijk als ook door regelmatig zelf didactische en andere cursussen te volgen; zeker toen het online lesgeven steeds meer in beeld kwam. Ik vind online lesgeven erg leuk, omdat ik dan ook mensen – letterlijk! – uit de hele wereld in mijn digitale klas heb. Maar ook van lessen op locatie kan ik genieten, omdat je dan een meer persoonlijk contact hebt met de mensen.

Aanpak

Ik vind het belangrijk dat mijn cursisten zich veilig voelen; daarom motiveer ik ze op een empathische en persoonlijke manier. Een taal leren is leuk! Er mag ook worden gelachen in de les.  

Ik probeer mijn lesstof altijd zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van de cursist(en). Interactieve lessen zijn daarom een onderdeel van mijn aanpak. Ik werk graag met een lesboek, maar ik gebruik ook graag online oefenmateriaal en materiaal dat ik zelf ontwikkeld heb. Gesprekken oefenen, onderwerpen die werk gerelateerd zijn of voorkomen in het dagelijks leven passeren vaak de revue.

Ik vind het belangrijk dat je niet alleen een taal leert, maar ook iets meekrijgt van de culturele aspecten van een land. Mensen interesseren en enthousiasmeren voor het land waar ze wonen en willen werken, is een belangrijk onderdeel van mijn lessen.

Referenties

De laatste 14 jaar heb ik als freelance NT2 trainer en docent Duits gewerkt voor verschillende gerenommeerde taleninstituten in Nederland. Ik heb les gegeven bij diverse multinationals, overheidsinstanties, advocatenkantoren en aan mensen met (para) medische beroepen, maar ook aan particulieren met een specifiek doel zoals bijvoorbeeld een echtpaar dat meedeed aan “Ik vertrek” (de lessen waren voordat ze vertrokken) maar ook in agrarische bedrijven in de bloembollenteelt. Ook heb ik mensen begeleid op hun weg naar de inburgering en staatsexamen I en II.

Op dit moment werk ik veel met hoger opgeleide expats die in Nederland willen vestigen. Dat doe ik zowel op locatie als ook veel online.

Brigitte van Kaam geeft trainingen Nederlands en Duits op locatie met name in de regio Haarlem en Amsterdam. Online lessen zijn overal mogelijk. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands of Duits, gegeven door Brigitte, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Brigitte van Kaam

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Ik vind het belangrijk dat mijn cursisten zich veilig voelen; daarom motiveer ik ze op een empathische en persoonlijke manier. Een taal leren is leuk! Er mag ook worden gelachen in de les.  

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.