Beate Olfen

Taaltrainer Nederlands en Duits

Mijn naam is Beate Olfen. Ik ben geboren en getogen in de Nederrijnstreek in Duitsland en woon met veel plezier in Nederland. Ik heb een zeer brede achtergrond: van het reguliere onderwijs (HBO-instellingen) tot het commerciële zakenleven tot de Overheid en de medisch/technische wetenschap. Als er iets is wat ik je graag zou willen laten ervaren, dan is het wel hoe leuk het is om een nieuwe taal te leren! Een andere taal leren associeert men vaak met urenlang lesstof en woorden in je op nemen, gedisciplineerd studeren en geconcentreerd werken…maar zo werk je bij mij niet. In mijn lessen kom je erachter dat je spelenderwijs beter Duits en/of Nederlands gaat begrijpen en spreken. Op elk niveau en in verschillende sectoren. Ook als het gaat om speciale taalvaardigheden, zoals vergaderen, telefoneren, onderhandelen, schrijven of verkopen.

Verschil in de Duitse en Nederlandse cultuur

Nederland en Duitsland zijn weliswaar buren, maar elk land heeft wel degelijk zijn eigen cultuur. Als je zaken in Duitsland of juist in Nederland wilt gaan doen of bijvoorbeeld met grensoverschrijdende projecten te maken hebt, is het van vitaal belang elkaars taal te spreken, maar ook om elkaars omgangsvormen in acht te nemen. Ook daar besteed ik veel aandacht aan in mijn lessen; dankzij mijn ervaring met beide culturen weet ik welke verschillen er spelen en kan ik Nederlanders goed wegwijs maken op het gebied van de Duitse taal- én de cultuur, en vice versa.

Specialisaties van Beate Olfen

De nieuwe taal moet uiteindelijk helemaal aansluiten bij je interesses, je behoeften en je achtergrond. Ik ben enerzijds generalist genoeg om veel afwisselende gespreksonderwerpen in te brengen die nauw aansluiten bij het nieuws van de dag of bij je persoonlijke achtergrond. Anderzijds heb ik mezelf gedurende mijn werkervaring als taaltrainer in veel uiteenlopende branches verdiept en heb ik me onder meer gespecialiseerd in de volgende branches: advocatuur, notariat, horeca,groundhandling, automotive, energie, transport, trailerbouw, chemisch-farmaceutische industrie, bouwstoffen, tandheelkunde, accountancy, techniek (slijptechniek, vloerverwarming, klimaatbeheersingssystemen, pompen, kleurstoffen, onshore pipelines, warehousingsystemen,) verpakkingsindustrie, food- en agrarische sector, veevoeders en psychologie.

Wat je dus ook wilt met de Duitse en/of Nederlandse taal: ik zorg voor boeiende lessen en het wordt vooral leuk!

Aanpak

Ik ben een energieke, gedreven en enthousiaste trainer die je op weg helpt en je motiveert om het beste uit de training te halen. Ik werk met een vaste methode die een uitstekend handvat biedt; daarnaast ontwerp ik praktische oefeningen die helemaal op je individuele behoeften en wensen zijn afgestemd. Als er speciaal vakjargon aangeleerd moet worden, ga ik op zoek naar geschikt video materiaal of actuele artikelen op internet. In de gestructureerde lessen is ruimte voor eigen inbreng, creatieve impulsen en veel humor.

Uiteraard wordt er tijdens de les zoveel mogelijk in de doeltaal gesproken; in élk geval door mij. Behalve als er moeilijke grammatica-onderwerpen behandeld worden; die leg ik dan in het Nederlands of juist Duits uit.

Ik geef les aan hoger- en lager opgeleiden, aan beginners en gevorderden. Iedereen kan mij bij op een prettige manier effectief Duits en Nederlands leren.

Referenties

Ik heb veel ervaring met taaltrainingen in de technische branche en in de food- en agrisector. Verder heb ik veel cursussen voor o.a. voor KPMG, Nuon, Elektrabel en NEDAP gegeven.

Beate Olfen geeft taaltrainingen Duits en Nederlands in Midden-Nederland, Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. Heb je interesse in een taaltraining Duits of Nederlands, gegeven door Beate, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Beate Olfen

Korte biografie

specialisatie

Zakelijk Duits op alle niveaus, speciale taalvaardigheden zoals telefoneren, vergaderen, onderhandelen, schrijven, presenteren, verkopen. Medisch-Biologisch, Technisch Duits. Juridisch Duits. Financieel Duits. Cultuur-Conversatietrainingen

deze talen

Ik ben een energieke, gedreven en enthousiaste trainer die je op weg helpt en je motiveert om het beste uit de training te halen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.