Barbara Orthen

Taaltrainer Duits

Mijn naam is Barbara Orthen. Ik ben afkomstig uit Duitsland en woon met veel plezier in Nederland. In Duitsland en Nederland heb ik rechten gestudeerd. Daarna heb ik 9 jaar als ambtelijk secretaris van een kleine, niet-gouvernementele internationale organisatie gewerkt. In deze periode heb ik mijn liefde voor vreemde talen kunnen ontwikkelen. Daarnaast leerde ik hoe culturele achtergronden de onderlinge communicatie tussen mensen uit verscheidene naties elkaar kunnen beïnvloeden.

Ook heb ik in samenwerking met de Universiteit Leiden, de Europese Commissie en de Hogeschool Midden Nederland lesmateriaal ontwikkeld. Met name voor het beroepsonderwijs. In 1992 ben ik begonnen met het geven van zakelijke taaltrainingen Duits.

Aanpak

Mijn achtergrond en werkervaring komen goed van pas voor mijn werk als taaltrainer. Voor mij zijn kennis van Duitstalige landen, hun achtergronden en gedragscodes net zo belangrijk voor een training als verbetering van spreek-, luister- en schrijfvaardigheid. Ik behandel deze onderwerpen, maar ik geef cursisten ook praktische tips om veelvoorkomende fouten en misverstanden te voorkomen in de omgang met hun Duitstalige partners.

Ik lever voor elke cursist maatwerk en maak geen gebruik van een specifieke lesmethode. Bij het samenstellen van het lesmateriaal verdiep ik mij altijd in het vakgebied van de cursisten om zodoende vakterminologie in grammatica en andere schriftelijke oefeningen te verwerken. Deze worden doorgaans als huiswerkopdrachten gemaakt. Tijdens de training probeer ik cursisten zoveel mogelijk te stimuleren om Duits te spreken.

Ik werk met hoger- en lageropgeleiden, met beginners en gevorderden. Voor mij is het een uitdaging ervoor te zorgen dat de cursisten die Duits moeten leren met zoveel mogelijk plezier naar hun training gaan.

Referenties

Ik heb veel ervaring met taaltrainingen voor de automotive en de mode branche. Verder heb ik veel cursussen voor o.a. AKZO Nobel, KPMG, Nuon en Ernest & Young gegeven.

Gezien mijn achtergrond is mijn specialisatie juridisch Duits. Daarvoor heb ik zelf het materiaal ontwikkeld en trainingen gegeven voor grote advocatenkantoren in heel Nederland, zoals Holland Van Gijzen, Poelman van den Broek, AKD Prinsen van Wijmen en Ekelmans & Meijer en de Juridische Faculteit van de Radbout Universiteit in Nijmegen.

Barbara Orthen geeft taaltrainingen Duits in Midden-Nederland, Randstad en in Gelderland. Heb je interesse in een taaltraining Duits, gegeven door Barbara, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Barbara Orthen

Korte biografie

specialisatie

Juridisch Duits, de automotive en de mode branche

actief in regio
deze talen

Voor mij is het een uitdaging ervoor te zorgen dat de cursisten die Duits moeten leren met zoveel mogelijk plezier naar hun training gaan.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.