Antoinette van der Woude

Taaltrainer Japans

Mijn naam is Antoinette van der Woude. Ik ben afgestudeerd in Yokohama in de Japanse taal. Voordat ik naar Japan vertrok heb ik in Nederland een reisopleiding gevolgd. In 1988 ben ik als taaltrainer zakelijk Engels begonnen bij Hitachi in Japan. Op diverse Japanse scholen gaf ik bovendien Engels aan scholieren. Na 3 jaar in Japan heb ik 10 jaar in Londen gewoond en gewerkt voor Japanse bedrijven. In Londen heb ik diverse studies gevolgd op het gebied van communicatie en taalvaardigheid.
Ik ben nog meer cultuurbewust geworden dankzij mijn activiteiten als reisleider in China, Tibet, Egypte, Korea en Japan. Ik houd van reizen en ben ondernemend.
Sinds 2002 werk ik als zelfstandig communicatie- en cultuurspecialist Japan en Japanse taal.

Aanpak

Het is geweldig als cursisten terugkoppelen dat ze mijn adviezen en taaltips als onmisbaar beschouwen.
In mijn trainingen leer ik mensen hoe je cultuurverschillen kunt herkennen. Het is dankbaar om een brug te zijn tussen culturen. Mensen zeggen dat ik een belangrijke bijdrage lever aan intercultureel begrip en uitwisseling met Japan. Mijn kennis en praktijkervaring maken veel indruk. Bovendien vinden ze mijn vrolijkheid, enthousiasme en inzet heel prettig. Ik kan boeiend vertellen over cultuurverschillen, heb interesse in mensen en communicatie en wil iedereen uitdagen en inspireren om zich te verdiepen in anderen.

Bedrijven die met Japan zaken doen prijzen mijn strategisch inzicht en mijn kennis van management zaken. Trouble shooting vind ik de grootste uitdaging want dan kan ik mijn probleemoplossend vermogen laten zien!

Ik wil duidelijker maken dat:

  • misverstanden in communicatie vaak cultuurgebonden zijn en niet persoonlijk.
  • als je anderen in hun eigen taal kunt benaderen dan bevordert dat vanzelf de communicatie.
  • achtergrondkennis over cultuur vooroordelen en stereotyperingen wegneemt.

Referenties

  • Bij Het Koninklijk Instituut voor de Tropen train ik voor de Afdeling Intercultureel Management.
  • Ik geef Zakelijke Cultuur Trainingen bij Philips, OcĂ©, Nederlandse banken, Randstad, Nutreco.
  • Voor VNC Asia Travel in Utrecht geef ik Japanse taal- en cultuurtrainingen en diverse workshops.
  • Op Hogescholen geef ik de module Japanese Studies.

Antoinette van der Woude woont in Midden-Nederland, maar traint regelmatig in de Randstad. Ze reist ook naar Limburg of Groningen mits er een overnachting vergoed wordt. Heb je interesse in een (cultuur)training voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Antoinette van der Woude

Korte biografie

specialisatie

Ik werk als communicatie- en cultuurspecialist Japan en Japanse taal.

actief in regio
deze talen

Mensen zeggen dat ik een belangrijke bijdrage lever aan intercultureel begrip en uitwisseling met Japan.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.