Annelies Edelman

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Mijn naam is Annelies Edelman. Al ruim twintig jaar geef ik trainingen Nederlands. Tijdens mijn studie, gedurende mijn stage in Zuid-Afrika, gaf ik NT2-lessen en lessen Nederlandse cultuur en literatuur. Na mijn studie Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht heb ik van het lesgeven en trainen mijn beroep gemaakt.

Aanpak

Ik probeer altijd goed te luisteren en te kijken naar mijn cursisten: wie zijn ze, wat hebben ze nodig, zijn er belemmeringen om tot leren te komen? En ik werk aan zelfvertrouwen, want dit is een eerste vereiste om de (nieuwe) taal ‘in de echte wereld’ te gaan gebruiken.

Naast mijn werk houd ik van musiceren. Ik speel al sinds mijn jeugd cello en zolang ik blijf oefenen en spelen, blijf ik leren. Het musiceren houdt me een spiegel voor: wat is er nodig om beter te worden, door te zetten, en welke mentale processen spelen hierbij een rol? Musiceren lijkt heel erg op het leren van een taal.

Ik houd van taal én van mensen. Ik vind het mooi dat je als trainer een poosje met cursisten mee mag lopen en ze kan zien groeien. Vaak leer ik net zoveel van hen als zij van mij.

Mijn trainingen zijn bijna altijd maatwerk. In overleg met de cursist(en) en opdrachtgever kijk ik wat de doelstelling van de training is en daar pas ik mijn werkwijze en programma op aan. Ik vind het belangrijk dat mijn cursisten dingen leren die ze in de praktijk kunnen gebruiken, en dat ze gereedschappen krijgen om ook na de training te blijven leren.

Mijn cursisten vertellen mij vaak dat ze mij waarderen om mijn betrokkenheid, luisterend oor, geduld en grote kennis van zaken.

Referentie

In de afgelopen jaren heb ik trainingen gegeven aan medewerkers van o.a. Enexis, Byldis, 1toDrive, Vlisco, Agrifirm, ASML, Philips, Van Loon Group, Van Gansewinkel, TU/e, en aan zorgmedewerkers (tandartsen, verpleegkundigen, apothekers).

Annelies Edelman traint in de regio’s Zuidoost-Brabant en Limburg en verzorgt zowel taaltrainingen NT1 als NT2. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands, gegeven door Annelies, voor jezelf of voor je medewerker(s)? Neem dan contact met ons op.

Annelies Edelman

Korte biografie

specialisatie

Alle branches en achtergronden, alle opleidingsniveaus

actief in regio
deze talen

Ik vind het mooi dat je als trainer een poosje met cursisten mee mag lopen en ze kan zien groeien.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.