Annelies Berk

Taaltrainer Nederlands

Mijn naam is Annelies Berk. Al vanaf mijn vierde jaar was ik een echte boekenwurm. Het huis waarin opgroeide, stond in een bos op de Veluwe. Als het maar even kon, zocht ik met een boek onder mijn arm een omgevallen boom, waarop ik kon gaan zitten lezen en later ook schrijven, vaak tot etenstijd. Taal en natuur zijn voor mij levensbehoeften. Een dag zonder boek en zonder buiten is voor mij een dag niet geleefd. Geen wonder dat in mijn werk taal de hoofdrol heeft en ik het fijn vind als een cursist de taal kan omarmen en er plezier aan kan beleven. 

Sinds 1984 werk ik als educatieve duizendpoot: ik heb docenten begeleid, coach en train vrijwilligers die taalcoach zijn, heb methodiek ontwikkeld, kan je alles vertellen over laaggeletterdheid en de gevolgen daarvan en ontwerp daarover trainingen en workshops. Dat laatste doe ik voor Digi-Taalhuis Ede. Ik hou ervan om op verschillende manieren met educatie en taal bezig te zijn.

Aanpak

Een traject is voor mij elke keer weer een ontdekkingsreis samen met de cursist(en) die al begint bij de intake. Wat wil je verbeteren? Wat heb jij daarvoor nodig? Hoe wil jij daaraan werken? Wat heb je van mij nodig? Wat is taal die zakelijk en/of privé bij jou past? In het traject ontdekken we wat werkt en wat niet. Meestal ontdekken we ook nieuwe dingen om aan te pakken. Al doende groeit de taalvaardigheid en de kennis over de taal. Cursisten leren hun valkuilen kennen en ze te vermijden. Zo krijgen ze grip op hun taalgebruik en daarmee groeit het zelfvertrouwen. Mijn rol in het traject is dus meer die van coach dan van docent. De lessen zijn altijd op maat gemaakt en gepersonaliseerd zodat de cursist ze makkelijk in de praktijk kan toepassen.

Cursisten zeggen over mij dat ik deskundig ben, een groot gevoel voor humor heb en veel geduld en dat ze veel geleerd hebben waardoor hun zelfvertrouwen is gegroeid.

Annelies Berk geeft trainingen in de regio Midden Nederland. Zou je zelf een training Nederlands bij Annelies willen volgen of zoek je een training voor je medewerker(s) of collega(‘s)? Neem dan contact met ons op.

Annelies Berk

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Een traject is voor mij elke keer weer een ontdekkingsreis samen met de cursist(en) die al begint bij de intake.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.