Anne Schiffer

Taaltrainer Duits

Mijn naam is Anne Schiffer en ik ben geboren en getogen in Düren, Duitsland (net over de gens bij Heerlen). Daar heb ik mijn Abitur behaald aan het Stiftisches Gymnasium am Altenteich; één van mijn hoofdvakken was Duits. Na mijn Abitur heb ik de vierjarige bacheloropleiding Beeldende Kunst gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en vervolgens een masteropleiding Fine Art (Dutch Art Institute) bij Artez te Enschede afgerond. Daarnaast heb ik het laureaatschap behaald van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Gent, België. Als aanvulling op mijn kunstenaarspraktijk, en gedreven door een diepgewortelde interesse voor het onderwijs, ben ik in 2010 begonnen aan de opleiding tot tweedegraads docent Duits aan de Hogeschool Utrecht; in de zomer van 2012 studeerde ik cum laude af. Sinds 2013 werk ik als taaltrainer Duits. 

Aanpak

Als leerkracht sta ik energiek en positief in mijn schoenen. Ik vind het belangrijk dat studenten plezier beleven aan het vak dat ik doceer; dat ze de vakinhoud actief in de praktijk kunnen toepassen, bijvoorbeeld bij een bedrijf, op vakantie, op zakenreis, of op het internet. Ik vind het belangrijk dat zij het praktisch nut ervaren bij het verwerven van de Duitse taal; een concreet besef ontwikkelen hoe het Duits in hun toekomstig leven een praktische rol zou kunnen spelen. Taal moet je in de praktijk brengen: het is een levend iets. Een taal leren zou, een geanimeerd ontdekkingsproces moeten zijn – je zou je erin moeten onderdompelen.

Dankzij mijn afgeronde hbo opleiding tot docent Duits werk ik vanuit de nieuwste didactische en pedagogische inzichten. Op afwisselende en interactieve wijze leer je het Duits dat je nodig hebt. Ik geef trainingen aan alle niveaus. Je kunt bij mij onder meer terecht voor een taaltraining zakelijk Duits, medisch Duits of technisch Duits, maar mijn ervaring strekt zich inmiddels uit naar tal van sectoren.

Referenties

De afgelopen jaren heb ik enkele honderden mensen (veelal incompany) opgeleid in opdracht van bedrijven als ASML, de Koninklijke Landmacht, Estron Group, Decorum Company, Preston Palace en Decorum. Particulieren heb ik veelal intensief voorbereid op het Goethe-Zertifikat (A1-C1). Daarnaast bereid ik artsen voor op de Fachsprachprüfung Medizin.

De afgelopen drie jaar heb ik mij, mede vanwege de corona pandemie, tevens bekwaamd in het geven van online trainingen. Ik zorg voor een interactief leerproces op maat met diverse activiteiten en media. Daarbij besteed ik in mijn lessen altijd aandacht aan cultureel bewustzijn naast taalvaardigheid. Ik word door mijn cursisten gewaardeerd om mijn geduld, inlevingsvermogen, creativiteit en vakmanschap.

Anne Schiffer traint in de omgeving van Rotterdam en verzorgt taaltrainingen Duits. Heb je interesse in een taaltraining Duits voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s), gegeven door Anne? Neem dan contact met ons op.

Anne Schiffer

Korte biografie

actief in regio
deze talen

Taal moet je in de praktijk brengen: het is een levend iets. Een taal leren zou, een geanimeerd ontdekkingsproces moeten zijn – je zou je erin moeten onderdompelen.

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.